Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
apostolou vaggelis agot anaptyxis F1160643440

Ευ. Αποστόλου: Να στηρίξουμε τον αγρο-διατροφικό τομέα

Στην ανάγκη στήριξης του αγρο-διατροφικού τομέα εστίασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Αποστόλου, κατά τη διάρκεια του 1ου Αγροτικού Συνεδρίου της «Ναυτεμπορικής».

Σύμφωνα με τον υπουργό, ο αγρο-διατροφικός κλάδος συνιστά πυλώνας ανάπτυξης και εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας, ενώ προσέδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στα εξής:

  • Ασφάλεια του εισοδήματος των Ελλήνων αγροτών
  • Αύξηση της ανταγωνιστικότητας μέσω της προστιθέμενης αξίας
  • Κάλυψη διατροφικών αναγκών

Ο κ. Αποστόλου διαμήνυσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η κατάρτιση ενός σχεδίου για την «παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας, τα οποία παρέχουν εγγυήσεις ασφάλειας στον καταναλωτή».

Ξεκαθάρισε δε, ότι η επίλυση των προβλημάτων του αγροτικού χώρου πραγματοποιείται εν μέσω δύσκολων δημοσιονομικών και οικονομικών συνθηκών.

Παρ’ όλα αυτά, πρόσθεσε, «ήρθαμε εδώ για να επιλύσουμε τα προβλήματα που έπρεπε να έχουν λυθεί εδώ και χρόνια».

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Χανιωτάκης, διευθυντής του Αγροτικού Τομέα της Τράπεζας Πειραιώς, υποστήριξε ότι «ο αγρότης – επενδυτής θα πρέπει να έχει ορθή συναλλακτική συμπεριφορά προς τις τράπεζες», ενώ σημείωσε ότι κλειδί για την ανάπτυξη του κλάδου αποτελούν οι στοχευμένες χρηματοδοτήσεις.

Ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής, Χρήστος Κασίμης, λαμβάνοντας τον λόγο, τόνισε ότι «ο αγροτικός τομέας υπήρξε ένας χώρος λαϊκισμού» και ξεκαθάρισε ότι στόχος της κυβέρνησης αποτελεί η συνολική του αναδιάρθρωση. 

«Το πρόγραμμα για την αγροτική ανάπτυξη δίνει τη δυνατότητα να μην πέσουμε σε λάθη του παρελθόντος» συνέχισε ο κ. Κασίμης, προσθέτοντας ότι τα «μέτρα υπηρετούν στρατηγικούς στόχους για τη διαρθρωτική προσαρμογή του αγροτικού τομέα».

 Εκ μέρους της Ν.Δ., ο βουλευτής Γιώργος Κασαπίδης εστίασε στο κρίσιμο σταυροδρόμι, όπου βρίσκεται η ελληνική γεωργία, παρομοιάζοντας την κυβέρνηση με «τροχαία».

«Μόνο αν τα σαλόνια των Αθηνών αρχίσουν να συζητούν για την αγροτική παραγωγή, θα δούμε φως» πρόσθεσε και σημείωσε ότι οι «παραγωγοί δίνουν την ελπίδα για την αγροτική ανάπτυξη».

naftemporiki.gr

Previous Ανοίγει, εντός των ημερών, το Taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας