Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
etep F 1086791806

ΕΤΕπ: Προς αύξηση των νέων χορηγήσεων δανείων στην Ελλάδα στα 3 δισ. ευρώ

Στα 3 δισ. ευρώ ετησίως από 2 δισ. ευρώ θα επιδιώξει να αυξήσει τις νέες χορηγήσεις δανείων στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), ενώ θα στείλει μία μεγαλύτερη ομάδα στελεχών της στη χώρα, όπως δήλωσε ο πρόεδρός της Βέρνερ Χόιερ στο πρακτορείο Bloomberg.

«Είμαστε έτοιμοι να επεκταθούμε σημαντικά, αν προωθούνται προγράμματα που είναι οικονομικά ευέλικτα και βιώσιμα», ανέφερε ο Χόιερ στο περιθώριο των εργασιών της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στη Λίμα, προσθέτοντας ότι αυτά μπορεί να αφορούν από τον τομέα της καινοτομίας έως του τουρισμού, αλλά θα πρέπει να είναι ανταποδοτικά.

Ο επικεφαλής της ΕΤΕπ ανέφερε ακόμη ότι έως το τέλος του έτους θα υλοποιηθεί το 15% του νέου επενδυτικού προγράμματος της Ε.Ε. – γνωστού ως σχέδιο Γιούνκερ – παρά το γεγονός ότι αυτό δεν είναι ακόμη πλήρως οργανωμένο. Το σχέδιο Γιούνκερ αποσκοπεί στην υλοποίηση ιδιωτικών και δημόσιων επενδύσεων ύψους 315 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2017, οι οποίες θα αντιμετώπιζαν δυσκολίες στη χρηματοδότησή τους.

Η Επιτροπή Επενδύσεων του προγράμματος δεν έχει ακόμη συσταθεί και ο διευθύνων σύμβουλός του δεν έχει ακόμη λάβει την έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κάτι που είναι πιθανόν να γίνει την επόμενη εβδομάδα, είπε ο Χόιερ.

«Επομένως, η δομή δεν είναι ακόμη έτοιμη και εν τούτοις μπορώ να πω ότι έως το τέλος του έτους θα έχουμε υποκινήσει πρόσθετες επενδύσεις ύψους 50 δισ. ευρώ. Έχουμε ήδη προχωρήσει αρκετά με το σχέδιο Γιούνκερ», σημείωσε. Επί του παρόντος, η ΕΤΕπ βάζει τα επενδυτικά σχέδια στον ισολογισμό της, ελπίζοντας να «τα μετακινήσει κάποια ημέρα κάτω από τη ομπρέλα του σχεδίου Γιούνκερ», δήλωσε ο Χόιερ.

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI), το οποίο θα υλοποιήσει το σχέδιο Γιούνκερ, επιδιώκει να μοχλεύσει ένα βασικό κεφάλαιο 16 δισ. ευρώ, που θα προέρχεται από εγγυήσεις της Ε.Ε., και 5 δισ. ευρώ από χρηματοδότηση της ΕΤΕπ.

naftemporiki.gr

Previous Δήμος Αρταίων: Επαναληπτικός διαγωνισμός προμήθεια ανοικτού δορυφορικού οχήματος
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας