Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

ΕΣΕΕ: Πρόταση για μικροδάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Επιτακτική ανάγκη χαρακτηρίζει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) σε σημερινή της ανακοίνωση  την προώθηση σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων όπως είναι οι εγγυήσεις και τα μικρο-δάνεια μέσω μιας Αναπτυξιακής Τράπεζας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που θα λειτουργεί γι’ αυτό το σκοπό.

Η ΕΣΕΕ αναφέρει πως συμμετέχει πάνω από δύο χρόνια σε μια σειρά από πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί προς την κατεύθυνση αυτή, καταθέτοντας διαρκώς προτάσεις βελτίωσης των χρηματοδοτικών προγραμμάτων και καλύτερου συντονισμού των δράσεων για ρευστότητα στην αγορά.

«Ως θεσμοθετημένοι φορείς των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ζητούμε εκ νέου την στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης και τη συνεργασία με τα υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών που έχουν την αρμοδιότητα να επεξεργαστούν την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου με στόχο την ευκολότερη παροχή μικρο-δανείων “micro financing” στα πρότυπα της Γαλλίας, Γερμανίας και Ισπανίας», σημειώνει η σχετική ανακοίνωση.

Η ΕΣΕΕ υπογραμμίζει πως πρόσφατα στην Ισπανία μετά από εντολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Ταμείο Ευρωπαϊκών Επενδύσεων υπέγραψε, στις 27 Ιανουαρίου 2015, συμφωνία με τη Microbank– την κοινωνική τράπεζα της La Caixa – προκειμένου να διευκολυνθούν με δάνεια μέχρι 25.000 ευρώ τουλάχιστον 400.000 πολύ μικρές επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενοι επιχειρηματίες που έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν.

Η ΕΣΕΕ αναφέρει πως ο αντίκτυπος είναι ουσιαστικός καθώς κάθε ευρώ που επενδύεται σε μία εγγύηση δανείου επιτρέπει μέχρι και 30 ευρώ χρηματοδότηση προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Previous Η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου για τη ρύθμιση των 100 δόσεων
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας