Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

ΕΣΕΕ: Πρόταση επιχορήγησης επενδύσεων σε επιχειρήσεις λιανεμπορίου – εστίασης

Πρόταση για την εκκίνηση ενός προγράμματος επιχορήγησης για επενδύσεις σε επιχειρήσεις λιανεμπορίου και εστίασης κατέθεσε με επιστολή της προς την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.

Σύμφωνα με την πρόταση της Συνομοσπονδίας, το προτεινόμενο πρόγραμμα θα μπορεί να ολοκληρωθεί σε 1,5 χρόνο, θα έχει σχετικά μικρούς επιμέρους προϋπολογισμούς και θα προσιδιάζει σε εκείνο των ελεύθερων επαγγελματιών. Θα είναι ευέλικτο, με ηλεκτρονική αξιολόγηση σύμφωνα με συγκεκριμένες ομάδες  κριτηρίων: για παράδειγμα, στην πρώτη ομάδα κριτηρίων θα καταγράφονται τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης (σύμφωνα με το ΑΦΜ είναι διαθέσιμα από το ΤΑΧΙS), ενώ βασικό κριτήριο θα είναι η διατήρηση ή ακόμα και η αύξηση της απασχόλησης. Άλλα κριτήρια θα συνδέονται με την καινοτομία αλλά και με περιβαλλοντικά θέματα.

Στη συνέχεια η επιχείρηση θα επιλέγει τις δαπάνες που εντάσσονται στην πρότασή της  από έναν κατάλογο συγκεκριμένων δαπανών. Τέλος, από τα διαφορετικά πεδία θα προκύπτει ηλεκτρονικά η βαθμολογία της κάθε επιχείρησης και στη συνέχεια οι τράπεζες θα ελέγχουν την πρόταση και θα προσχωρούν στις απαιτούμενες εκταμιεύσεις.

Ο χρόνος υλοποίησης του προγράμματος υπολογίζεται για περίπου 9 μήνες, ενώ θα μπορούν να υπάρξουν συνέργειες και με τα προγράμματα του ΕΤΕΑΝ αφού για το μέρος του δανείου θα είναι –σχεδόν πάντα- απαραίτητη η εγγύηση.

«Η έμπρακτη στήριξη της χειμαζόμενης επιχειρηματικότητας θα είναι μονόδρομος για την έξοδο της οικονομίας από την κρίση», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΕΣΕΕ, τονίζοντας ότι η προώθηση του συγκεκριμένου προγράμματος θα είναι μια καλή βάση για την περαιτέρω ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρηματιών.

Previous Έως 30/10 η υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στον Αναπτυξιακό Νόμο
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας