Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

ΕΣΕΕ: Πρέπει να διατηρηθεί το κοινό μέτωπο στα εργασιακά

Tη θέση της ότι όχι μόνο δεν πρέπει να τεθεί θέμα κατάργησης, αλλά ούτε και ενσωμάτωσης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, ξεκαθαρίζει η ΕΣΕΕ εν όψει της διαπραγμάτευσης του φθινοπώρου με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Σε σχετική της ανακοίνωση αναφέρει ότι η ξεχωριστή καταβολή των δώρων και του επιδόματος αδείας, αφενός έχει ιδιαίτερη σημασία στη «ροπή κατανάλωσης» της εγχώριας αγοράς και αφετέρου δεν επιβαρύνει με επιπλέον μη μισθολογικό κόστος, εργοδότες και εργαζόμενους.

Για το ζήτημα των ομαδικών απολύσεων η ΕΣΕΕ σημειώνει ότι «στην Ελλάδα το θέμα έχει μικρή σημασία, καθώς αφορά μεγέθη επιχειρήσεων από 150 εργαζόμενους και πάνω» και προσθέτει ότι «ίσως  θα πρέπει να δεχθούμε την ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής οδηγίας στην ελληνική νομοθεσία, για αύξηση του ποσοστού των ομαδικών απολύσεων από 5% σε 10%».

Ως προς τον συνδικαλιστικό νόμο, η Συνομοσπονδία πιστεύει ότι έχει έρθει ο καιρός να υπάρξει επικαιροποίηση και εκσυγχρονισμός του, με δεδομένο ότι «έχουν καταγραφεί στρεβλώσεις και υπερβολές που πρέπει να αναθεωρηθούν, χωρίς να σημαίνει ότι θα αμφισβητηθούν βασικά κεκτημένα της συλλογικής δράσης των εργαζόμενων».

Τέλος, τονίζει ότι απαιτείται να διατηρηθεί το κοινό μέτωπο των κοινωνικών εταίρων στις συζητήσεις για τα εργασιακά τον Σεπτέμβριο, καθώς βασικός τους ρόλος είναι «η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και των απαραίτητων ισορροπιών». 

«Είναι σαφές ότι δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει πάντα κοινό μέτωπο κυβέρνησης – κοινωνικών εταίρων, αλλά είναι επιβεβλημένο ένα κοινό μέτωπο μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, που να μπορεί να αξιοποιηθεί από την κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Previous Νομοτεχνική βελτίωση για τον ΕΝΦΙΑ ανακοίνωσε ο Τρ. Αλεξιάδης
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας