Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
xenones F 1968179579

Επιστολή ΣΕΤΕ στον ΥΠΟΙΚ για το θέμα του ΦΠΑ στα τουριστικά καταλύματα

Την ανάγκη διατήρησης των συντελεστών ΦΠΑ των τουριστικών καταλυμάτων στο σημερινό επίπεδο, υπογραμμίζει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ)σε επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Οικονομίας Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο ΣΕΤΕ στην επιστολή αναφέρει ότι αυτό δεν πρέπει να συγχέεται με τους μειωμένους συντελεστές κατά 30% σε ελληνικά νησιά, μέτρο που αφορά στο σύνολο των προϊόντων και υπηρεσιών που διατίθενται εκεί και όχι μόνο τη διαμονή, το οποίο ο ΣΕΤΕ επίσης θεωρεί μεγάλης σημασίας για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της νησιωτικής οικονομίας.

Επίσης, στην επιστολή που κοινοποιείται στον Γιώργο Σταθάκη, υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και Έλενα Κουντουρά, Αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού, ο ΣΕΤΕ υπενθυμίζει τη μελέτη της Ernst & Young, σχετικά με τις οικονομικές επιπτώσεις που θα έχει ο ενδεχόμενος διπλασιασμός του ΦΠΑ, για τον οποίο έκανε λόγο η προηγούμενη κυβέρνηση.

Η μελέτη εκτιμά ότι η συνολική αύξηση εσόδων ΦΠΑ θα ανέλθει έως τα 200 εκατ. Ευρώ το 2015 και σε βάθος πενταετίας, έως κατά μέγιστο, τα 70 εκατ. ευρώ κατ’ έτος.

Ακόμη ο ΣΕΤΕ αναφέρει πως ευελπιστεί ότι η σημερινή Κυβέρνηση, θα εστιάσει στην υλοποίηση της δέσμευσής της να πατάξει τη φοροδιαφυγή και να ενεργοποιήσει αποτελεσματικά όλους τους μηχανισμούς ελέγχου που διαθέτει και όχι να προχωρήσει σε ακόμη μία αύξηση του ΦΠΑ διαμονής και μάλιστα σε διπλασιασμό, το οποίο ως γνωστό αποτελούσε πρόταση του email του κ. Χαρδούβελη.

Για την αποτροπή αυτής της κατεύθυνσης ο ΣΕΤΕ τονίζει ότι πρέπει να λειτουργήσουν συστηματικά όλοι οι κρατικοί έλεγχοι και ταυτόχρονα να υλοποιηθεί μια σειρά μηχανισμών οι οποίοι θα εμποδίζουν τους επιτήδειους να φοροδιαφεύγουν.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο παραδείγματα τέτοιων μηχανισμών είναι η έκδοση ηλεκτρονικών τιμολογίων και αποδείξεων, η σύνδεση online των ταμειακών μηχανών και η απαγόρευση πληρωμών σε μετρητά πάνω από ένα συγκεκριμένο επίπεδο συναλλαγής.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Previous Γ. Στουρνάρας: Συμφωνία με τους εταίρους για να μην ανακοπεί η ανάκαμψη
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας