Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

Επιστολή προέδρου Επιμελητηρίου προς υπουργό Οικονομικών με θέμα «Προβλήματα από την απόφαση κατάργησης τμημάτων της Δ.Ο.Υ. Άρτας – αναλογική εξομάλυνση προστίμων Ν. 4174 / 2013»

Επιστολή στον υπουργό Οικονομικών Ιωάννη Στουρνάρα απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστος Παπάζογλου στην οποία επισημαίνει τις δυσλειτουργίες στις οικονομικές συνδιαλλαγές των επιχειρηματιών με τη Δ.Ο.Υ. Άρτας, που προέκυψαν μετά την κατάργηση των τμημάτων Ελέγχου & Δικαστικού και τη μεταφορά τους στην Πρέβεζα.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου ζητάει «να βρεθεί άμεσα λύση ώστε τα όποια οικονομικά ζητήματα των Αρτινών επιχειρήσεων  να λύνονται είτε ηλεκτρονικά (on line σύνδεση μεταξύ υπηρεσιών) είτε στο κατάστημα της Δ.Ο.Υ. Άρτας».

Επιπλέον, ο κ. Παπάζογλου ζητάει από τον υπουργό να επανεξετάσει το Ν.4174/2013, που αφορά στα εξοντωτικά φορολογικά πρόστιμα και να προχωρήσει, αν όχι στην κατάργησή του, στην αναλογική εξομάλυνση των προστίμων.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:

«Αξιότιμε, κύριε υπουργέ,

Η Δ.Ε. του Επιμελητηρίου Άρτας είχε εκφράσει τους φόβους της για πιθανές δυσλειτουργίες από την κατάργηση των τμημάτων Ελέγχου και του Δικαστικού Τμήματος  της Δ.Ο.Υ. Άρτας και μεταφορά τους στη Δ.Ο.Υ. Πρέβεζας, με σχετικό έγγραφό της προς το υπ. Οικονομικών από τον Μάιο του 2013, πριν την υλοποίηση της σχετικής απόφασης του υπουργείου.Σήμερα, κε υπουργέ γινόμαστε αποδέκτες διαμαρτυριών εμπόρων- επαγγελματιών μελών μας, οι οποίοι, πέραν τις δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, των προβλημάτων επιβίωσης και των εξοντωτικών προστίμων του Ν.4174/2013 καλούνται να αντιμετωπίσουν και τα καθημερινά προβλήματα, που έχουν να κάνουν με την επαφή τους με τις οικονομικές υπηρεσίες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για να πάρουν φορολογική ενημερότητα, οι επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν κάνει ρύθμιση οφειλών, θα  πρέπει να μετακινηθούν από την Άρτα στην Πρέβεζα. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που κάποιο πρόστιμο δε καταβληθεί στην ώρα του.

Όταν ως κράτος έχουμε πληρώσει εκατομμύρια ευρώ για το ηλεκτρονικό σύστημα διακυβέρνησης και την online σύνδεση των υπηρεσιών και όταν εσείς ο ίδιος τότε – προ εφαρμογής της απόφασης κατάργησης- υποστηρίζατε ότι «απώτερος στόχος της αναδιοργάνωσης είναι να μην απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία», αναρωτιόμαστε γιατί τώρα θα πρέπει να χάνονται εργατοώρες για την μετάβαση από την Άρτα στην Πρέβεζα και να μην λύνεται το όποιο ζήτημα ηλεκτρονικά;

Εσείς ο ίδιος, κε υπουργέ, είχατε υποσχεθεί ότι εφόσον υπάρξουν προβλήματα μετά την ολοκλήρωση του σχεδίου «θα αντιμετωπισθούν με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών»!

Ως εκ τούτου, παρακαλούμε θερμά να βρεθεί άμεσα λύση ώστε τα όποια οικονομικά ζητήματα των Αρτινών επιχειρήσεων  να λύνονται είτε ηλεκτρονικά (on line σύνδεση μεταξύ υπηρεσιών) είτε στο κατάστημα της Δ.Ο.Υ. Άρτας.

Επιπλέον, ζητάμε να επανεξετάσετε το Ν.4174/2013, που αφορά στα εξοντωτικά φορολογικά πρόστιμα και να προχωρήσετε, αν όχι στην κατάργησή του, στην αναλογική εξομάλυνση των προστίμων.

Ευελπιστούμε στην θετική σας ανταπόκριση και αναμένουμε την ικανοποίηση των εύλογων αιτημάτων μας».

Previous Σύσκεψη στην Περιφέρεια, με την συμμετοχή του Γ.Γ. Έρευνας και Τεχνολογίας για τη νέα Προγραμματική περίοδο
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας