Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
xaritsis gg espa F1499920004

Επίσπευση των διαδικασιών για τα προγράμματα ΕΣΠΑ ζήτησε από την ΚΕΔΕ ο Αλ. Χαρίτσης

Εντατικοποίηση των ενεργειών της τοπικής αυτοδιοίκησης για την ολοκλήρωση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007 – 2013 ζήτησε ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ Αλέξης Χαρίτσης, από το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), με το οποίο συναντήθηκε τη Δευτέρα.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η ομαλή ολοκλήρωση των πράξεων και το κλείσιμο των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007 – 2013, καθώς η προγραμματική περίοδος ολοκληρώνεται, ως προς την επιλεξιμότητα της κοινοτικής συνδρομής, την 31η Δεκεμβρίου 2015.

Κρίθηκε απαραίτητη η επίσπευση όλων των διαδικασιών, εκ μέρους των εμπλεκομένων αρχών (Διαχειριστικές Αρχές των ΠΕΠ, Δικαιούχοι κ.λπ.) για την πραγματοποίηση των πληρωμών και την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων κοινοτικών πόρων, έως το τέλος του έτους.

Συνομολογήθηκε επίσης ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για καθυστερήσεις ή διακοπή των εργασιών που υπολείπονται, καθώς όλα τα έργα θα πρέπει να ολοκληρωθούν εντός του τρέχοντος έτους.

Ο υφυπουργός τόνισε ότι οι δήμοι χρειάζεται να έχουν περισσότερο ενεργό ρόλο στην υλοποίηση του ΕΣΠΑ 2014 – 2020. Στην κατεύθυνση αυτή συμφωνήθηκε να ξεκινήσει άμεσα η συνεργασία του υπουργείου με την ΚΕΔΕ, για τον σχεδιασμό των δράσεων της νέας προγραμματικής περιόδου που αφορούν τους δήμους, θέτοντας ως βασικό στόχο την αποτελεσματική υλοποίησή τους με τη μέγιστη προστιθέμενη αξία για τις τοπικές κοινωνίες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Previous Συνεργασία για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού υπέγραψαν ΤΕΕ, ΓΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας