Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
ptinotrofikos papazoglou tsiantis F1813971569

Επίσκεψη του προέδρου του Επιμελητηρίου Άρτας στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό

Επίσκεψη στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Άρτας, πραγματοποίησε πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστος Παπάζογλου, στο πλαίσιο των συναντήσεων της Διοίκησης με παραγωγικούς φορείς και επιχειρήσεις μέλη του Επιμελητηρίου.

Ο κ. Παπάζογλου ενημερώθηκε αναλυτικά  από τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού κ. Λεωνίδα Τσιαντή για το υπέρογκο πρόστιμο -περίπου 5 εκατ. ευρώ- που επιβλήθηκε στην επιχείρηση, από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και τις συνέπειες, που αυτό θα προκαλέσει, στην περίπτωση που δεν αρθεί η απόφαση.

Όπως επισήμανε ο κ. Παπάζογλου τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν είναι εξοντωτικά και θα πρέπει να αναθεωρηθούν γιατί σε αντίθετη περίπτωση μια από τις λίγες παραγωγικές δυνάμεις της Άρτας θα κινδυνεύσει με αναστολή των λειτουργιών της.

 «Το υπουργείο θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε μείωση, αν όχι διαγραφή των προστίμων. Διαφορετικά αυτό θα σημάνει το τέλος της ντόπιας παραγωγής και του Συνεταιρισμού και σημαντική απώλεια θέσεων εργασίας», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Στο πλαίσιο αυτό συντάχθηκε με όλους όσοι αναλαμβάνουν πρωτοβουλία ανάκλησης της εν λόγω απόφασης.

Πέραν αυτού, συζήτησαν για τα προβλήματα παραγωγής, εμπορίας και ελέγχου. Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού ανέφερε ότι εισάγονται προϊόντα κοτόπουλου τα οποία βαφτίζονται ελληνικά με συνέπεια να νοθεύεται η ντόπια παραγωγή και να συρρικνώνονται οι τιμές. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε τη συνδρομή του Επιμελητηρίου στην προώθηση – αρμοδίως- του αιτήματος για αύξηση των ελέγχων στις εισαγωγές και διακινήσεις προϊόντων σε καταστήματα εστίασης και ταβέρνες και την προστασία της ντόπιας παραγωγής.

Από την πλευρά του ο κ. Παπάζογλου υποσχέθηκε να στηρίξει τα συγκεκριμένα αιτήματα και δεσμεύτηκε για ενίσχυση της συνεργασίας με στόχο την προώθηση των τοπικών προϊόντων μέσω εκθέσεων και άλλων δράσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Previous Nέες προσκλήσεις για ένταξη σε προγράμματα Υδατοκαλλιεργειών, Μεταποίησης και Εμπορίας Αλιευτικών Προϊόντων και Μόνιμης Παύσης Αλιευτικών Δραστηριοτήτων
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας