Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
VEA F25128

Επικαιρότητα ΒΕΑ

Στις 19.30, και όχι στις 18.00, θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, εν μέσω ενδοκυβερνητικών τριγμών για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

-«Η μοίρα της Ελλάδας έχει αλλάξει. Η ΕΡΤ δεν είναι η αιτία, δεν είναι η αφορμή, ούτε και το πρόβλημα, αλλά το πρόσχημα να σταματήσουν οι μεταρρυθμίσεις» τόνισε χθες ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στο προσυνέδριο της ΝΔ στο Ναύπλιο, παραμένοντας αμετακίνητος στην απόφασή του για κλείσιμο της ΕΡΤ.

-Tηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό είχε η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ. Όπως γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας Στέφεν Ζάιμπερτ, η κ. Μέρκελ εξέφρασε το σεβασμό της στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες και προόδους.

-Την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 3,3 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, εισηγήθηκε το Eurogroup Working Group (EWG), σύμφωνα με  αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών. Στην απόφαση βοήθησε και η απόφαση για τις απολύσεις στην ΕΡΤ, δήλωσε ένας εξ αυτών.

-Την άμεση ενεργοποίηση της επιβολής εισφοράς επί του τζίρου των επιχειρήσεων (1-2 τοις χιλίοις) ζήτησε η τρόικα από την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμμα των 600 εκατ. ευρώ που εμφανίζει ο ΟΑΕΕ. Πρόκειται για την ενεργοποίηση του άρθρου 44 του ν. 3986/11, βάσει του οποίου είχαν προβλεφθεί έσοδα για τον ΟΑΕΕ 150 εκατ. ευρώ φέτος και 450 εκατ. ευρώ το 2014.

-Στο 27,4% -το υψηλότερο ποσοστό από το 1998- διαμορφώθηκε η ανεργία στο πρώτο τρίμηνο του 2013, από 26% το τέταρτο τρίμηνο πέρυσι λόγω της παρατεταμένης ύφεσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

-Από την ερχόμενη Πέμπτη 20 του μήνα τίθεται σε ισχύ η νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών και πάνω από 2,5 εκατ. οφειλέτες του Δημοσίου θα έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν τα χρέη τους έως και σε 100 δόσεις.

-Αναπροσαρμογή του προγράμματος των αποκρατικοποιήσεων αναμένεται να ζητήσει η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, τη Δευτέρα, στην επίσημη συνάντηση που θα έχει με την τρόικα, προκειμένου να καλυφθεί το κενό που άφησε η αποτυχία του διαγωνισμού για τη ΔΕΠΑ.

-«Από τον Σεπτέμβριο και μετά» θα συζητηθεί με την τρόικα το θέμα των πλειστηριασμών, όπως ανέφερε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης, μετά τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Κ. Χατζηδάκης με τους εκπροσώπους των δανειστών.

-Σε 104,7 δισ. ευρώ ανέρχεται το ύψος των εγγυημένων καταθέσεων στις τράπεζες, ενώ το ύψος των καλυπτόμενων καταθέσεων από το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων ανέρχεται στο ποσό των 140,3 δισ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία του Δεκεμβρίου 2012.

-Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων  (ΕΤΕπ), διαθέτει στην ελληνική οικονομία 500.000.000 ευρώ ως κεφάλαια αντασφάλισης, τα οποία θα ανακυκλώνονται τρεις φορές το χρόνο, καλύπτοντας τις εγγυητικές επιστολές σε ετήσια βάση 1,5 δισ. ευρώ, με σκοπό να διευκολύνθουν οι Έλληνες επιχειρηματίες στις συναλλαγές τους με επιχειρηματίες άλλων χωρών.

-Σε τροχιά συρρίκνωσης παρέμεινε η οικοδομική δραστηριότητα το πρώτο τρίμηνο του 2013, με τον αριθμό των οικοδομικών αδειών να μειώνεται κατά 44,4%. Τον Μάιο η μείωση έφτασε το 50,9%.

-Μετά τις 24 Ιουνίου αναμένεται να εισαχθούν στο TAXISnet τα στοιχεία που θα αποστείλουν οι τράπεζες στη γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αναφορικά με τους τόκους που θα πρέπει να δηλώσουν στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος (Ε1) οι φορολογούμενοι.

-Έως τις 21 Ιουνίου θα μπορούν οι καταναλωτές να πληρώνουν μέσω των λογαριασμών ρεύματος της ΔΕΗ τυχόν οφειλές από το τέλος ακινήτων για το 2012, καθώς από την 22α Ιουνίου η ΔΕΗ θα προχωρήσει σε εκκαθάριση των ανεξόφλητων ποσών του ΕΕΤΗΔΕ. 

-Νέο έντυπο Ε9 σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών στο οποίο θα καταγραφούν αναλυτικά όλα τα στοιχεία για τις εκτός σχεδίου εκτάσεις και τα αγροτεμάχια, ενώ πιθανόν να ξαναδηλωθούν και τα αστικά ακίνητα που διαθέτουν οι φορολογούμενοι. Το νέο έντυπο θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα και εκατομμύρια φορολογούμενοι θα κληθούν να δηλώσουν μέχρι το τέλος Αυγούστου όλα τα ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους.

-Τις 890.000 προσεγγίζει ο αριθμός των μακροχρόνια ανέργων, όσων δηλαδή παραμένουν άνεργοι για περισσότερους από 12 μήνες και δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, οι μακροχρόνια άνεργοι αποτελούν πλέον το 65,6% του συνόλου των ανέργων, οι οποίοι στο πρώτο τρίμηνο του έτους έφθασαν το 1.355.237 άτομα.

Previous Η Ελλάδα των Γεύσεων και των Παραδόσεων
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας