Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
vea F10912

Επικαιρότητα ΒΕΑ 8/7/2013

Την διεύρυνση της ασφαλιστικής βάσης του ΟΑΕΕ φαίνεται να επιλέγει η κυβέρνηση ως σανίδα σωτηρίας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη ρευστότητα του Οργανισμού και να αποφευχθεί νέα μείωση συντάξεων για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιοι, παρά τις πιέσεις της τρόικας, προσπαθούν να αποφύγουν την ενεργοποίηση του νόμου για την επιβολή εισφοράς 2/1000 επί του τζίρου των επιχειρήσεων τουλάχιστον για φέτος.

 –     Σε πολιτική συμφωνία για την εκταμίευση της επόμενης δόσης στην Ελλάδα υπό προϋποθέσεις και όπως όλα δείχνουν τμηματικά, αναμένεται να καταλήξουν σήμερα το βράδυ οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης. Αισιόδοξοι εν όψει της σημερινής συνεδρίασης του Εurogroup  εμφανίζονται ο Ολι Ρεν και ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών. 
–  Την Τρίτη αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή (με τη διαδικασία του επείγοντος) το πολυνομοσχέδιο με τις διατάξεις για τα προαπαιτούμενα, καθώς και αυτές για τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.
 –     Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, κατά μέσο όρο τουλάχιστον 20%, καθώς σήμερα αναμένεται να παραδοθεί από την Ειδική Επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών το πόρισμα για το νέο μηχανισμό αυτόματης αυξομείωσης των αντικειμενικών τιμών. –         Μηνιαία γίνεται πλέον η υποχρέωση υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών – προμηθευτών μέσω του Διαδικτύου. Επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες θα υποβάλουν μηνιαίως τις συγκεντρωτικές καταστάσεις όπου θα δηλώνουν όλα τα τιμολόγια που έχουν εκδώσει και έχουν λάβει καθώς και τις αποδείξεις λιανικής πώλησης ή παροχής υπηρεσιών ανεξαρτήτως αξίας. Σήμερα οι ανωτέρω καταστάσεις υποβάλλονται μία φορά τον χρόνο. –         «Στην ανάγκη με τη βία» θα προχωρήσει το πρόγραμμα κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, σύμφωνα με φράση που αποδίδει στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, το γερμανικό περιοδικό Focus. –         Σε διακοπή της χορήγησης του ΕΚΑΣ την 1η Ιουλίου, σε όσους συνταξιούχους προέκυψε, έπειτα από διασταύρωση με τα αρχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), ότι δεν πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια, προχώρησε ο ΟΑΕΕ. Για τον ίδιο λόγο επίσης, μειώθηκε το ΕΚΑΣ σε περιπτώσεις που το εισόδημα από συντάξεις εντάσσει τον συνταξιούχο σε άλλη κλίμακα, ενώ διακόπηκε η χορήγηση του επιδόματος και για όσους έχουν προσκομίσει ασαφή στοιχεία στις υπηρεσίες του Οργανισμού.
 –         Με κινητοποιήσεις απαντούν οι δήμαρχοι αλλά και οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση στις κυβερνητικές αποφάσεις για την κινητικότητα και τις απολύσεις στο Δημόσιο. Σήμερα οι δήμοι θα παραμείνουν σήμερα κλειστοί σε όλη τη χώρα. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι και έως τη λήξη του ωραρίου και καλεί στις 12.30 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλ. Καραϊσκάκη και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Και η ΑΔΕΔΥ προχωρά σε παναττική στάση εργασίας τις ίδιες ώρες (12 το μεσημέρι μέχρι το τέλος του ωραρίου), ενώ οι εργαζόμενοι στη δημοτική αστυνομία πραγματοποιούν 24ωρη απεργία.

Previous Ανοιγμα μικρών καταστημάτων: Στις περιφέρειες η απόφαση
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας