Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
VEA F10158

Επικαιρότητα ΒΕΑ 8-10/6/2013

 

 

 

  Με διευρυμένη ατζέντα στην οποία περιλαμβάνονται επίσης το ξεκαθάρισμα των κόκκινων δανείων (μαζί και οι πλειστηριασμοί), η περικοπή των δημοσίων επενδύσεων αλλά και η επόμενη μέρα σε εργασιακό και ασφαλιστικό, αρχίζουν σήμερα οι διαπραγματεύσεις του υπουργείου Οικονομικών με την ηγεσία των ελεγκτών της τρόικας.

 

–   Παράταση ενός μηνός στο παρά πέντε έδωσε η κυβέρνηση στην δημοσίευση των ισολογισμών. Αργά χθες το απόγευμα, το υπουργείο γνωστοποίησε ότι σήμερα θα κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή, βάσει της οποίας οι εταιρείες που δεν προλαβαίνουν να δημοσιεύσουν ισολογισμούς εμπρόθεσμα, δηλαδή έως σήμερα 10 Ιουνίου, δεν θα επιβαρυνθούν με πρόστιμα, υπό την προϋπόθεση ότι θα τους καταθέσουν έως τις 10/7/2013.

 

–   Σε 1 δισ. ευρώ ή στο 0,5% του ΑΕΠ υποχώρησε το πρωτογενές έλλειμμα το πρώτο πεντάμηνο του 2013, έναντι 2,4 δισ. ευρώ ή 1,2% του ΑΕΠ την αντίστοιχη περίοδο του 2012, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού.

 

–   Σε 24 ώρες θα κατάσχονται ηλεκτρονικά από τις τράπεζες μισθοί, συντάξεις, επιδόματα και βοηθήματα, εφόσον υπερβαίνουν το ποσό των 1.000 ευρώ, από όσους έχουν χρέη προς το Δημόσιο, ενώ σε μία ημέρα θα δεσμεύονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί των εμπλεκομένων σε περιπτώσεις φοροδιαφυγής, λαθρεμπορίας και ξεπλύματος μαύρου χρήματος, καθώς το οικονομικό επιτελείο θέλει να επιταχύνει την ενεργοποίηση των μέτρων κατά της φοροδιαφυγής.

 

–   Ξεκινά αυτήν την εβδομάδα η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα Ενίσχυσης της Νησιωτικής Επιχειρηματικότητας, με χορήγηση άτοκων ή χαμηλότοκων δανείων, συνολικού ύψους 80 εκατ. ευρώ, σε πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις για επενδύσεις και κεφάλαιο κίνησης.

 

–   H ομολογία αποτυχίας από το ΔΝΤ δίνει στην κυβέρνηση μια «δύναμη διαπραγμάτευσης», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στο Βήμα της Κυριακής, συμπληρώνοντας πάντως ότι αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να τηρήσουμε τις υποχρεώσεις μας.

 

–   Με συντελεστή 25% θα φορολογηθούν τα μερίσματα που θα διανείμουν εντός του 2013 οι επιχειρήσεις, ενώ ο μειωμένος συντελεστής 10% θα εφαρμοστεί για τα διανεμόμενα κέρδη που εγκρίνονται από γενικές συνελεύσεις από την 1η Ιανουαρίου 2014 και μετά, σύμφωνα με εγκύκλιο του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρη.  Μεταξύ των αλλαγών περιλαμβάνεται η αύξηση από 20% σε 26% του φορολογικού συντελεστή στα συνολικά κέρδη των εταιρειών (Α.Ε., ΕΠΕ κ.λπ.).

 

–   «Κέντρο Είσπραξης Οφειλών» (ΚΕΟ) το οποίο θα λειτουργεί στο ΙΚΑ και θα συνεργάζεται, για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, με δικηγορικά γραφεία και άλλους ιδιώτες «εξωτερικούς» συνεργάτες, αναλαμβάνει από την 1η Ιουλίου το έργο του ελέγχου και της είσπραξης των χρεών από ασφαλιστικές εισφορές στα μεγάλα Ταμεία (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).

 

–   Υψηλό τίμημα και έκπτωση στις τιμές του φυσικού αερίου διαπραγματεύεται το ΤΑΙΠΕΔ για το διαγωνισμό της ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στην εβδομάδα.

 

Σε 907,65 ευρώ, προ φόρου και κρατήσεων υγειονομικής περίθαλψης, υπολογίζεται το μέσο εισόδημα των συνταξιούχων από συντάξεις γήρατος, σύμφωνα με τα στοιχεία του νέου ηλεκτρονικού συστήματος του υπουργείου Εργασίας με την επωνυμία «Ήλιος», που ξεκίνησε τη λειτουργία του την 1η Ιουνίου.

Previous Επιχειρηματική Αποστολή Εξαγωγής Τροφίμων στο Μιλάνο
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας