Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

Επικαιρότητα ΒΕΑ 5/7/2013

Ξεκινάει από σήμερα Παρασκευή η αποστολή στους ιδιοκτήτες ακινήτων των εκκαθαριστικών για την πληρωμή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας  2011-2012. Η καταβολή του φόρου θα γίνει σε 6 μηνιαίες δόσεις ενώ συνολικά αφορά περίπου 500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων. Η πρόβλεψη εσόδου στα κρατικά ταμεία είναι 300 εκατομμύρια ευρώ για τον Φ.Α.Π. του 2011 και άλλα 300 εκατ. για το 2012.

 

–   Τη συγκρότηση μιας ευρύτατης συμμαχίας για τη διαφύλαξη της κυριακάτικης αργίας επιδιώκουν ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ και ΟΙΥΕ, οι ηγεσίες των οποίων αποφάσισαν σε σημερινή σύσκεψη να αναλάβουν από κοινού πρωτοβουλίες κατά της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.

 

–   Προσπάθειες να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος της τρόικας μέχρι την Κυριακή καταβάλλονται από όλες τις πλευρές. Σύμφωνα με αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, είναι προς το συμφέρον όλων να κλείσει ο έλεγχος εντός χρονοδιαγράμματος, αλλά αυτό σημαίνει ότι και η Ελλάδα θα πρέπει να έχει προχωρήσει σε όλες τις δράσεις που απαιτούνται.

 

–   Καμία χώρα δεν αντιμετωπίζει τον κίνδυνο εξόδου από την Ευρωζώνη, παρά το γεγονός ότι η 17μελής ένωση αντιμετωπίζει ακόμα πολλά προβλήματα, δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 

–   Δεν τίθεται θέμα αποχώρησης του ΔΝΤ από τη χρηματοδότηση της Ελλάδας, ξεκαθάρισε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε, κάνοντας λόγο για σενάρια και υποθέσεις περί του αντιθέτου, στα οποία-όπως είπε σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ- έχει επιλέξει να μη συμμετάσχει.

 

–   Αντιδρούν οι εκπρόσωποι παραγωγικών τάξεων για τις διατάξεις του Κώδικα Φόρου Εισοδήματος, ο οποίος δόθηκε προς διαβούλευση και που αφορούν κυρίως τη μη αναγνωριζόμενες δαπάνες, ενώ θεωρούν θετικό το γεγονός ότι γίνεται μια μορφή κωδικοποίησης της φορολογικής νομοθεσίας. 

 

–   «Μεγάλες δυνατότητες» δείχνουν να έχουν οι θαλάσσιες περιοχές του Ιονίου και νότια της Κρήτης, που θα παραχωρηθούν για έρευνες υδρογονανθράκων, σύμφωνα με τη νορβηγική εταιρεία PGS, που διεξήγαγε τις σεισμικές έρευνες στις συγκεκριμένες περιοχές.

 

–   Μετά τις ενστάσεις της τρόικας στο σχέδιο του νέου ενιαίου φόρου ακινήτων που θα επιβάλλεται σε όλα τα ακίνητα από το 2014, η κατάθεση του νομοσχεδίου αναβάλλεται για τον Σεπτέμβριο. Οικονομικό επιτελείο και τεχνικά κλιμάκια της τρόικας θα ξαναδούν το σχέδιο προχωρώντας σε διορθώσεις και βελτιώσεις πριν από την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή.

 

-Την κεφαλαιοποίηση του συσσωρευμένου ελλείμματος του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ, που ξεπερνά τα 430 εκατ. ευρώ, εξετάζουν η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και το υπουργείο Περιβάλλοντος-Ενέργειας, ενώ την ερχόμενη Τετάρτη θα συνεδριάσει η ολομέλεια της ΡΑΕ για να αποφασίσει την αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ, του πρώην τέλους ΑΠΕ, που επιβαρύνει όλους τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

 

–   Νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικας έχει αυτήν την ώρα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, για το «καυτό» θέμα των απολύσεων και της κινητικότητας.

 

Έτοιμος να προχωρήσει σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ είναι ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών, αντιδρώντας στις ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας για την επιβολή claw back (ανώτατο όριο κόστους) στις υπηρεσίες που παρέχουν οι ιδιωτικές κλινικές για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ
Previous Διαγωνισμοί Γεν. Νοσοκομείου Άρτας
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας