Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
VEA F1962

Επικαιρότητα ΒΕΑ 18/6/2013

Μεθαύριο, Πέμπτη 20 Ιουνίου, τίθεται σε ισχύ η νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, μέσω της οποίας πάνω από 2.500.000 οφειλέτες του Δημοσίου θα έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν τα χρέη τους έως και σε 100 δόσεις. Η αίτηση θα υποβάλλεται στην αρμόδια υπηρεσία, δηλαδή στις ΔΟΥ και τα τελωνεία για οφειλές έως 1.500.000 ευρώ και στην Επιχειρηματική Μονάδα Είσπραξης για μεγαλύτερα ποσά.

-Σε νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που θα γίνει το απόγευμα της Τετάρτης θα «κλειδώσει» η συμφωνία, τόσο για την ΕΡΤ (υπό το πρίσμα της απόφασης του ΣτΕ) όσο και την αναθεώρησης της προγραμματικής συμφωνίας για τη λειτουργία της κυβέρνησης.

-Το Συμβούλιο της Επικρατείας  δεν ακυρώνει την υπουργική απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ, όμως αναστέλλει την παύση της λειτουργίας της μέχρι να ψηφιστεί ο νέος νόμος και να δημιουργηθεί ο νέος φορέας Ραδιοτηλεόρασης.

-Ριζικές λύσεις για το ελληνικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, αλλά από το Σεπτέμβριο, αναμένεται να επιβάλει η τρόικα, δίνοντας ένα χρονικό περιθώριο έως τότε να απορροφηθεί η πολιτική πίεση που έχουν δημιουργήσει η αποτυχία της ΔΕΠΑ και το αιφνίδιο κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά και για να υπάρξουν μετρήσιμα αποτελέσματα στο μέτωπο των εσόδων.

-Εντυπωσιακή αύξηση σημείωσε το εμπορικό πλεόνασμα της ευρωζώνης τον Απρίλιο, φθάνοντας στο επίπεδο των 14,9 δισ. ευρώ, από 3,3 δισ. ευρώ που ήταν τον αντίστοιχο μήνα του περασμένου έτους, προσφέροντας σημαντικές ελπίδες ότι η ευρωζώνη μπορεί τελικώς να ξεπεράσει την κρίση.

-Στην αναγκαία πολιτική σταθερότητα που είναι απαραίτητη για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας επιμένει η Κομισιόν. «Tο τελευταίο πράγμα που έχει ανάγκη η Eλλάδα είναι η πρόκληση νέας κρίσης», δήλωσε ο επίτροπος Oλι Pεν στην επιτροπή Oικονομικών Yποθέσεων του Eυρωπαϊκού Kοινοβουλίου.

-Στο 27,4% αυξήθηκε το ποσοστό της ανεργίας στο πρώτο εφετινό τρίμηνο, από 22,6% στο αντίστοιχο διάστημα του 2012. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας εργατικού δυναμικού που διενεργεί η Ελληνική Στατιστική Αρχή, η ανεργία στο δ΄ τρίμηνο του 2012 είχε διαμορφωθεί στο 26%.

-Σε φάση προετοιμασίας βρίσκεται η εφαρμογή της διμερούς πρωτοβουλίας Ελλάδας-Γερμανίας για τη στήριξη των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με τη δημιουργία μεταξύ άλλων ελληνικής αναπτυξιακής τράπεζας.

-Μετά τις 24 Ιουνίου αναμένεται να εισαχθούν στο TAXISnet τα στοιχεία που θα αποστείλουν οι τράπεζες στη γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αναφορικά με τους τόκους που θα πρέπει να δηλώσουν στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος (Ε1) οι φορολογούμενοι.

-Δραστικές περικοπές στα εφάπαξ προμηνύει η κατάργηση, από την 1/1/2014, κάθε κρατικής επιχορήγησης η οποία φέτος στηρίζει, στο πλαίσιο της εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου, την καταβολή των «κουρεμένων» έως 38,5% ποσών στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων και στο ΤΑΥΤΕΚΩ (ΔΕΗ).

-Την Παρασκευή 21 Ιουνίου θα ανακοινωθούν, εκτός απροόπτου, οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις για τα Πανεπιστήμια και τα Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων στα ειδικά μαθήματα.

Previous Μίχαλος: Η ελληνική ασφαλιστική αγορά υστερεί σε σχέση με τις άλλες χώρες της ΕΕ
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας