Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

Επικαιρότητα ΕΒΕΑ 31/07/2013

 

ΤΑΙΠΕΔ: ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

Υπεγράφη χθες η συμφωνία για τα κρατικά λαχεία, ανοίγοντας το δρόμο για την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ. Όπως έγινε γνωστό, το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) υπέγραψε με την κοινοπραξία ΟΠΑΠ, Intralot και Scientific Games τη 12ετή σύμβαση για τη διαχείριση των λαχείων. Στα συνολικά οικονομικά ανταλλάγματα για το Ελληνικό Δημόσιο συμπεριλαμβάνονται η εφάπαξ καταβολή 190 εκατ. ευρώ σε μετρητά και ελάχιστα εγγυημένα έσοδα για το Δημόσιο (για την 12ετία) ύψους 580 εκατ. ευρώ, ήτοι συνολικά τουλάχιστον 770 εκατ. ευρώ.

 Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΚΕΝΟ ΤΟ 2015-2016

Την εκτίμηση ότι το πρόγραμμα της Ελλάδας ίσως δεν εμφανίσει δημοσιονομικό κενό για την περίοδο 2015-16, παρά τις αντίθετες προβλέψεις των δανειστών εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο Reuters. Παράλληλα, σημείωσε ότι εάν συνεχιστεί η ισχυρή τουριστική κίνηση ίσως η ύφεση να είναι μικρότερη φέτος. «Είναι πιθανό» δήλωσε ο κ. Στουρνάρας, αναφέροντας ότι σε αυτό θα βοηθήσει η καλύτερη της αναμενόμενης εκτέλεση του προϋπολογισμού και η υψηλότερη της προβλεπόμενης ανάπτυξη. Μία τέτοια εξέλιξη θα διευκολύνει τις σκληρές διαπραγματεύσεις που αναμένεται να έχει η κυβέρνηση το φθινόπωρο με την τρόικα, οι οποίες επικεντρωθούν στη κάλυψη των όποιων δημοσιονομικών και χρηματοδοτικών κενών έως το 2016.

 ΥΠ.ΟΙΚ.: ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ Ε9 ΣΤΟ TAXISNETΑΠΟ ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Προθεσμία έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2013 έχουν οι φορολογούμενοι φυσικά πρόσωπα προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά μέσω του Taxisnet τη δήλωση στοιχείων ακινήτων Ε9 έτους 2013. Για τα νομικά πρόσωπα η σχετική προθεσμία εκπνέει στις 30 Νοεμβρίου.

 

 

Previous Την Παρασκευή 26/07/2013 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Επιμελητήριο Άρτας για τον κλάδο Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από Φωτοβολταϊκές Εγκαταστάσεις στα πλαίσια των προσπαθειών που καταβάλει για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των Επιχειρήσεων – Μελών του σε θέματα Προοπτικών και Ανάπτυξης.
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας