Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
images F23471

Επικαιρότητα ΕΒΕΑ 30/07/2013

ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΒΕΑ ΚΑΙ ΕΣΥΠ

Ο Πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Εθνικού Συστήματος Υποδομών Ποιότητας (Ε.Σ.Υ.Π.) που περιλαμβάνει και τον Ελληνικό Οργανισμό Τυποποίησης/ΕΛΟΤ υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας των δυο Οργανισμών για αξιοποίηση της Εθνικής, Ευρωπαϊκής και Διεθνούς Τυποποίησης και των προτύπων, προς όφελος της οικονομίας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων. Η πρόσβαση και η καλύτερη αξιοποίηση των προτύπων από τα στελέχη και τις επιχειρήσεις θα ενισχύσει την ικανότητα προσωπικού και επιχειρήσεων για εισαγωγή καινοτομιών, για κατανόηση και προσαρμογή στους κανόνες της αγοράς, για την καλύτερη αξιοποίηση ευκαιριών και διαθέσιμων πόρων, φυσικών, τεχνολογικών και γνωσιακών, καθώς και για τη διαφάνεια στις σχέσεις επιχειρήσεων και πελατών τους.

 

 ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ Η ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΟΣΗΣ ΤΟΥ 1,72 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ

Εγκρίθηκε χθες από το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ, η εκταμίευση της δόσης ύψους 1,72 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα. Τα χρήματα αναμένεται να έρθουν στην Αθήνα αύριο. Το συνολικό ποσό που έχει χορηγήσει το Ταμείο προς τη χώρα μας είναι 8,24 δισ. ευρώ. Στην έκθεση του ΔΝΤ εκτιμάται ότι α τονίζεται πως η Ελλάδα παρουσιάζει θετική εξέλιξη στην ολοκλήρωση της δημοσιονομικής προσαρμογής και βρίσκεται σε καλό δρόμο για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων για το 2013.

 ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΕΩΣ ΤΟ 2016 Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Την παράταση για ένα επιπλέον έτος, έως και τα εισοδήματα του 2016, προβλέπει το νέο Μνημόνιο για την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, η οποία κανονικά θα έληγε το 2015. Η εισφορά αλληλεγγύης είχε θεσπιστεί ως έκτακτο μέτρο, αρχής γενομένης για τα εισοδήματα του 2011 και επιβάλλεται με συντελεστή 1% έως 4% ανάλογα με το ύψος των εισοδημάτων.

 

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΣΕ ΔΟΣΕΙΣ

Ενεργοποιήθηκε (από τις 25 Ιουλίου) η εφαρμογή υποβολής αίτησης για την πάγια ρύθμιση 12 δόσεων (και σε ορισμένες περιπτώσεις μέχρι και 24) για ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν βεβαιωθεί μέσα στο 2013. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, με την ενεργοποίηση της εφαρμογής αυτής, ολοκληρώνονται οι διαδικασίες υλοποίησης των νέων ρυθμίσεων. Η υποβολή της αίτησης για υπαγωγή είτε στην ρύθμιση της νέας αρχής (για οφειλές μέχρι 31/12/2012), είτε στην πάγια ρύθμιση, μπορεί να γίνει μόνο μέσω του διαδικτύου στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ΓΓΠΣ. Επιπλέον, φορολογούμενοι που δεν είχαν δικαίωμα υπαγωγής στις ρυθμίσεις λόγω άσκησης ποινικής δίωξης, αποκτούν αυτό το δικαίωμα, όσο δεν έχουν καταδικαστεί για φοροδιαφυγή.

Previous Προιόντα και Υπηρεσίες που μειώνεται το Φ.Π.Α.
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας