Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
EVEA F24204

Επικαιρότητα ΕΒΕΑ 3/7/2013

ΕΓΚΑΙΡΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΩΝ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ.

Το ΕΒΕΑ γνωστοποιεί στις επιχειρήσεις – μέλη του ότι η παράταση που έχει δοθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης για τη δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων στο Γ.Ε.ΜΗ., λήγει την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013. Παρακαλούνται οι επιχειρήσεις – μέλη του ΕΒΕΑ όπως προσέλθουν εγκαίρως στο Επιμελητήριο (Ακαδημίας 7), προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν συνωστισμός, ταλαιπωρία και άλλα προβλήματα τις τελευταίες μέρες της προθεσμίας, δεδομένου ότι δε θα δοθεί καμία νέα παράταση.

Κ. ΜΙΧΑΛΟΣ: ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

Την ανάγκη ανάδειξης σύγχρονων εξωδικαστικών μεθόδων επίλυσης αστικών και εμπορικών διαφορών επεσήμανε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ, μιλώντας σε εκδήλωση για το θεσμό της διαμεσολάβησης. «Έχουμε επισημάνει την ανάγκη ανάδειξης σύγχρονων εξωδικαστικών μεθόδων επίλυσης αστικών και εμπορικών διαφορών. Πιστεύουμε ότι μια τέτοια προσπάθεια υπηρετεί το συμφέρον και τα δικαιώματα των καταναλωτών, διευκολύνει την εξωστρέφεια, τις επιχειρηματικές συνεργασίες και τις επενδύσεις. Γι’ αυτό οφείλει να αποτελέσει πεδίο συνεργασίας των αρχών, της νομικής κοινότητας και των επιχειρηματικών φορέων, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Θεωρούμε ότι αποτελεί θετική εξέλιξη η θέσπιση νέας νομοθεσίας της ΕΕ για την εξωδικαστική επίλυση διαφορών» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μίχαλος.

ΥΠ.ΟΙΚ.: ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΦΟΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 2014

Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται το σχέδιο νόμου του υπ. Οικονομικών για τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, το οποίο θέτει το νέο πλαίσιο για τον τρόπο φορολόγησης των εισοδημάτων. Μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο προβλέπει την αύξηση της μηνιαίας παρακράτησης για μισθωτούς και συνταξιούχους από το 2014, ενώ επανέρχεται το πόθεν έσχες για την αγορά ή ανέγερση ακινήτων. Επίσης, προβλέπει την κατάργηση συλλογής αποδείξεων από όλους τους φορολογούμενους το νέο έτος, ενώ αυξάνεται από το 10% στο 11% ο φόρος για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ που προκύπτουν από την εκμετάλλευση ακινήτων.

COSCO: ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΜΑΣ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η αλλαγή σκυτάλης στο τιμόνι της COSCO και η αποχώρηση του κάπτεν Γουέι Τζιαφού δεν επηρεάζει τα επενδυτικά σχέδια του κινεζικού ομίλου και το ενδιαφέρον του για την Ελλάδα. Αυτό διαβεβαιώνουν ανώτερα στελέχη της κινεζικής εταιρείας με αφορμή τον διορισμό του νέου προέδρου του διοικητικού συμβουλίου, Μα Ζεχουά.

ΝΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΓΕΜΗ

H Κεντρική Υπηρεσία ΓΕΜΗ της ΚΕΕ ανακοινώνει ότι, θέτει στη διάθεση των εταιρειών μια νέα Υπηρεσία για «Ηλεκτρονικής Υποβολής Δικαιολογητικών», τα οποία κατά περίπτωση απαιτούνται για την καταχώριση μεταβολών και στοιχείων των εταιρειών στο ΓΕΜΗ. Τεχνικές Πληροφορίες διαθέσιμες στο τηλ. 210-3392440 της Κεντρικής Υπηρεσίας ΓΕΜΗ. Οποιαδήποτε άλλη πληροφορία διαθέσιμη στα οικεία Επιμελητήρια. Η πρόσβαση στην εφαρμογή γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: http://www.businessportal.gr/. Άμεσα διαθέσιμες είναι οι αιτήσεις  για υποβολή δικαιολογητικών α) οικονομικών καταστάσεων (ισολογισμών κλπ) και β) αλλαγής διευθύνσεως γραφείων.

Previous Ετοιμος να κατεβάσει ρολά ο ΟΑΕΕ
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας