Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
EVEA F14347

Επικαιρότητα ΕΒΕΑ 27/06/2013

ΕΓΚΑΙΡΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΩΝ ΣΤΟ Γ.Ε.ΜΗ.

Το ΕΒΕΑ γνωστοποιεί στις επιχειρήσεις – μέλη του ότι η παράταση που έχει δοθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης για τη δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων στο Γ.Ε.ΜΗ., λήγει την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013. Παρακαλούνται οι επιχειρήσεις – μέλη του ΕΒΕΑ όπως προσέλθουν εγκαίρως στο Επιμελητήριο (Ακαδημίας 7), προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν συνωστισμός, ταλαιπωρία και άλλα προβλήματα τις τελευταίες μέρες της προθεσμίας, δεδομένου ότι δε θα δοθεί καμία νέα παράταση.

ΝΕΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ 224 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ COSCO

Νέα επένδυση ύψους 224 εκατ. ευρώ για την επέκταση του προβλήτα ΙΙΙ του λιμανιού του Πειραιά, από την οποία θα δημιουργηθούν 500 νέες θέσεις εργασίας, σχεδιάζει η Cosco. Η ανακοίνωση των σχεδίων του κινεζικού κολοσσού έγινε από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στην τελετή εγκαινίων του προβλήτα ΙΙΙ. ‘‘Βρισκόμαστε στο μέσον μίας νέας διαπραγμάτευσης, η οποία θα φέρει έργα 224 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του δυτικού κομματιού του προβλήτα 3, που θα δημιουργήσει 500 μόνιμες θέσεις εργασίας και 200 επιπλέον θέσεις για τα τρία χρόνια που θα διαρκέσει η κατασκευή της’’, είπε ο κ. Σαμαράς.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΤΑΡ

Οριστικά υπέρ της επιλογής του αγωγού ΤΑΡ, για τη μεταφορά του αζερικού φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά, αναμένεται να ψηφίσει αύριο, Παρασκευή, η κοινοπραξία του κοιτάσματος Σαχ Ντενίζ ΙΙ. Χθες υπογράφτηκε στην Αθήνα η Συμφωνία Φιλοξενούσας Χώρας με την κοινοπραξία του αγωγού, με την πλευρά των αζέρων να κάνουν λόγο για επενδύσεις 1,5 δισ. ευρώ. Με την κατασκευή και λειτουργία του αγωγού θα δημιουργηθούν άμεσα πάνω από 2.000 θέσεις εργασίας και ο αγωγός θα αποτελέσει μια από τις μεγαλύτερες άμεσες ξένες επενδύσεις στη χώρα μας.

ΥΠ.ΟΙΚ.: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

Κλιμακωτά, αναλόγως του αριθμού φορολογικού μητρώου, παρατείνεται μέχρι το τέλος Αυγούστου η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων για τα φυσικά πρόσωπα, ενώ για τα νομικά πρόσωπα η νέα προθεσμία είναι μέχρι τη Δευτέρα 8 Ιουλίου. Η πιο πάνω προθεσμία ισχύει και για τις εταιρείες που υποβάλλουν τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματός τους σε φυσική μορφή στην ΔΟΥ, εκτός αυτών που προβλέπεται κατά περίπτωση ειδικότερη προθεσμία από τις διατάξεις του άρθρου 64 του ΚΦΕ.

ΟΠΑΠ: ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΑΙΠΕΔ – EMMA DELTA

Άκαρπη ήταν η χθεσινή συνάντηση της διοίκησης του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων με την κοινοπραξία EMMA DELTA, που αποτελεί τον ανάδοχο στον διαγωνισμό για το 33% του ΟΠΑΠ. Η τελευταία παραμένει αμετακίνητη στις θέσεις και απειλεί με αποχώρηση από τον διαγωνισμό σε περίπτωση που δεν τροποποιηθούν οι όροι της σύμβασης για τα Κρατικά Λαχεία, που δεν έχει υπογραφεί ακόμη.

ΝΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΓΕΜΗ

H Κεντρική Υπηρεσία ΓΕΜΗ της ΚΕΕ ανακοινώνει ότι, θέτει στη διάθεση των εταιρειών μια νέα Υπηρεσία για «Ηλεκτρονικής Υποβολής Δικαιολογητικών», τα οποία κατά περίπτωση απαιτούνται για την καταχώριση μεταβολών και στοιχείων των εταιρειών στο ΓΕΜΗ. Τεχνικές Πληροφορίες διαθέσιμες στο τηλ. 210-3392440 της Κεντρικής Υπηρεσίας ΓΕΜΗ. Οποιαδήποτε άλλη πληροφορία διαθέσιμη στα οικεία Επιμελητήρια. Η πρόσβαση στην εφαρμογή γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: http://www.businessportal.gr/. Άμεσα διαθέσιμες είναι οι αιτήσεις  για υποβολή δικαιολογητικών α) οικονομικών καταστάσεων (ισολογισμών κλπ) και β) αλλαγής διευθύνσεως γραφείων.

Previous Βρόχος για τις επιχειρήσεις οι επιστροφές ΦΠΑ ύψους 1,2 δισ.
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας