Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
EVEA F26808

Επικαιρότητα ΕΒΕΑ 24/07/2013

ΥΠ.ΑΝ.: ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΙ ΠΑΡΟΧΟΙ ΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ

Την ανάδειξη των Επιμελητηρίων σε ενδιάμεσους παρόχους για την πιστοποίηση της ψηφιακής υπογραφής προς τις επιχειρήσεις, προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης, όπως αποκάλυψε από τη Θεσσαλονίκη ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Στέφανος Κομνηνός, στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο (ΕΕΘ). Όπως είπε, μέσω της πλήρους λειτουργίας του Γ.Ε.ΜΗ., θα επέλθει ελάφρυνση των επιχειρηματιών στις διαδικασίες λειτουργίας των επιχειρήσεών τους και μείωση του φόρτου εργασίας των Επιμελητηρίων. «Αυτό θα συμβεί καθώς δεν θα χρειάζεται να εκδίδονται πιστοποιητικά για τις τράπεζες, για τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς, για την υπογραφή συμβάσεων του δημοσίου, αλλά και για τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα, αφού η πρόσβαση στα στοιχεία των επιχειρήσεων μέσω Γ.Ε.ΜΗ. θα είναι ελεύθερη προς κάθε πιστοποιημένο ενδιαφερόμενο φορέα», σημείωσε ο κ. Κομνηνός, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΕΘ, ενώ ζήτησε από τα Επιμελητήρια να προωθήσουν το ΓΕΜΗ.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ

Το νομοσχέδιο με τίτλο «Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας» κατατέθηκε χθες στη Βουλή, για να συζητηθεί με διαδικασίες κατεπείγοντος στο θερινό τμήμα και να ψηφιστεί αύριο, Πέμπτη. Το υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι με το νομοσχέδιο αυτό υλοποιούνται και τα 22 προαπαιτούμενα για τη δόση, απαντώντας σε δημοσιεύματα περί καθυστέρησης της επόμενης δόσης λόγω μη υλοποίησης των συμφωνηθέντων.

ΑΡΝΗΤΙΚΗ Η ΤΡΟΙΚΑ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ

Φρένο στις παρατάσεις φορολογικών δηλώσεων βάζει η τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών, όπως επίσης και στις χαριστικές ρυθμίσεις. Η πρόταση του υπουργείου Οικονομικών για παράταση των  φορολογικών δηλώσεων των φορολογούμενων των οποίων ο ΑΦΜ λήγει στα ψηφία 1 και 2 έγινε δεκτή με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει αντίστοιχο αίτημα και για τους υπόλοιπους φορολογούμενους. Μάλιστα η τρόικα απέκλεισε το ενδεχόμενο να ανοίξουν οι ηλεκτρονικές πύλες μετά τις 10-15 Αυγούστου για όλους τους φορολογούμενους ανεξαρτήτως του τελευταίου ψηφίου ΑΦΜ.

Previous Επικαιρότητα ΕΒΕΑ 23/07/2013
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας