Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
images F5519

Επικαιρότητα ΕΒΕΑ 2/08/2013

ΣΕ 12 ΙΣΟΠΟΣΕΣ ΔΟΣΕΙΣ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΟΥ 2013 ΠΡΟΣ ΤΟ ΙΚΑ

Ύστατη ευκαιρία να ρυθμίσουν όλα τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία δίνει το υπουργείο Εργασίας σε επιχειρήσεις και επιτηδευματίες. Εγκύκλιος του ΙΚΑ που θα εκδοθεί τις επόμενες μέρες θα προβλέπει πως όσοι οφειλέτες ρυθμίσουν τα χρέη του 2013 προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις θα μπορούν να ενταχθούν και στην ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών που επιτρέπει τη σταδιακή αποπληρωμή χρεών μέχρι και τον Ιούνιο του 2017.

 

ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ Ε9 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ

Προθεσμία έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2013 έχουν οι φορολογούμενοι φυσικά πρόσωπα προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά μέσω του Taxisnet τη δήλωση στοιχείων ακινήτων Ε9 έτους 2013. Για τα νομικά πρόσωπα η σχετική προθεσμία εκπνέει στις 30 Νοεμβρίου. Τη δήλωση πρέπει να υποβάλουν όλοι οι φορολογούμενοι, οι οποίοι είχαν στην κατοχή τους ακίνητα την 1η Ιανουαρίου 2013, ανεξάρτητα αν το 2012 είχαν ή όχι μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση. Το νέο έντυπο απαιτεί τη δήλωση περισσότερων στοιχείων στο πλαίσιο της απογραφής των ακινήτων.

 

ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ SOCAR – ΔΕΣΦΑ

Με την κατάθεση από την εταιρεία Socar της αυξημένης εγγυητικής επιστολής ύψους 40 εκατ. ευρώ που εκκρεμούσε έκλεισε η συμφωνία με το ΤΑΙΠΕΔ για τη μεταβίβαση της ΔΕΣΦΑ. Σε σχετική ανακοίνωση του Ταμείου αναφέρεται πως το Διοικητικό Συμβούλιο αποδέχθηκε ομόφωνα τη βελτιωμένη προσφορά της εταιρείας, ύψους 400 εκατ. ευρώ, που αφορά στο 66% της ΔΕΣΦΑ (31% για το ΤΑΙΠΕΔ και 35% για τα ΕΛΠΕ). Το ΤΑΙΠΕΔ που είναι ο πωλητής του 31% θα εισπράξει 188 εκατ. ευρώ και τα Ελληνικά Πετρέλαια στα οποία ανήκει το υπόλοιπο 35% θα εισπράξουν 212 εκατ. ευρώ.

 

ΙΟΒΕ: ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ

Πτωτικά εξακολουθεί να κινείται ο δείκτης οικονομικού κλίματος του ΙΟΒΕ. Τον Ιούλιο διαμορφώθηκε στις 91,7 μονάδες (από 93,5 τον προηγούμενο μήνα). Η τάση που καταγράφεται σε όλους τους επιμέρους δείκτες, με εξαίρεση τις Κατασκευές, είναι πτωτική, ενώ και η καταναλωτική εμπιστοσύνη υποχωρεί, για δεύτερο κατά σειρά μήνα.

Previous Πρόστιμα άνω των 5,8 εκατ. σε επιχειρήσεις
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας