Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
images F12556

Επικαιρότητα ΕΒΕΑ 18/7/2013

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 101 ΤΟΥ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΕΕ κ. ΜΙΧΑΛΟΣ

Ο κ. Μίχαλος σε δήλωσή του τόνισε «Η Επιμελητηριακή Κοινότητα είναι αντίθετη στη νομοθέτηση αποσπασματικών διατάξεων που περιπλέκουν το φορολογικό καθεστώς, όπως το άρθρο 101 του πολυνομοσχεδίου που προβλέπει τη δημιουργία Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο.), στο οποίο από 1/7/2013 προβλέπεται η μεταφορά των χρεών άνω των 5.000 ευρώ από το ΙΚΑ-ΕΤΑΝ και τον ΟΑΕΕ και από 1/1/2014 από τον ΟΓΑ και το ΕΤΑΑ. Δυστυχώς, εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις εισφορές τους στον ΟΑΕΕ θα βρεθούν αντιμέτωποι με ποινικές διώξεις και εγκλεισμό στις φυλακές. Ζητήσαμε κατ’ επανάληψη ρεαλιστικές ρυθμίσεις, ώστε χιλιάδες επαγγελματίες να μπορέσουν να επιβιώσουν μέσα στην κρίση. Αντί αυτού, εισπράττουμε την αναλγησία και την επιθετικότητα του υπουργείου που οδηγεί στην καταστροφή χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η συγκεκριμένη διάταξη, που ποινικοποιεί την αυτασφάλιση στον ΟΑΕΕ, όπως και σε άλλα ασφαλιστικά ταμεία, καταστρέφει οριστικά χιλιάδες επαγγελματίες και βυθίζει οριστικά τα ασφαλιστικά ταμεία».

 

ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ 153 ΨΗΦΟΥΣ

Ψηφίστηκε χθες το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τα προαπαιτούμενα που συμφωνήθηκαν με την τρόικα. Όλα τα επίμαχα άρθρα για τα οποία ζητήθηκε ονομαστική ψηφοφορία πέρασαν με 153 ψήφους, ενώ η διάταξη για την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας με 152 ψήφους.

 

 Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: 13% Ο ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΑΠΟ 1Η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Μετά από διαπραγματεύσεις μηνών με την τρόικα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε χθες τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 23% στο 13% από την 1η Αυγούστου έως 31 Δεκεμβρίου, ενώ στο υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζουν ότι το μέτρο μπορεί να λάβει μόνιμο χαρακτήρα, εφόσον αποδειχθεί ότι αυξάνει τη ζήτηση, ενισχύει την αγορά και περιορίζει τη φοροδιαφυγή, χωρίς παράλληλα να δημιουργεί πρόβλημα στα έσοδα.

 

ΑΠΟ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΟ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

   Από μηδενική βάση εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών το σχέδιο για την επιβολή και την είσπραξη του νέου Ενιαίου Φόρου Ακινήτων που θα εφαρμοστεί από το 2014, με στόχο την είσπραξη περίπου 3,2 δισ. ευρώ, καθώς συγκροτείται επταμελής επιτροπή, με αντικείμενο τη δημιουργία νέου πλαισίου και το σχεδιασμό των απαιτούμενων δράσεων για την είσπραξη του φόρου. 

Previous Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας