Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
ebea F7919

Επικαιρότητα ΕΒΕΑ 11/7/2013

Κ. ΜΙΧΑΛΟΣ: ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ

Μιλώντας χθες, ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τόνισε μεταξύ άλλων: «Οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σήμερα το υψηλότερο ποσοστό απορρίψεων για χρηματοδότηση στην ευρωζώνη, με ποσοστό περίπου 45% που είναι υπερδιπλάσιο του μέσου όρου. Ένα εξίσου σημαντικό πρόβλημα, πέρα από το υψηλό κόστος της χρηματοδότησης, είναι η συνεχής αυστηροποίηση των μη επιτοκιακών όρων. Με τις απαιτήσεις των τραπεζών για εμπράγματες εξασφαλίσεις να φθάνουν συχνά σε υπερβολικά επίπεδα, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις χρειάζονται και αξίζουν κατάλληλη στήριξη, ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν και κυρίως να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της επόμενης μέρας: στην ανάγκη για εξωστρέφεια, για υιοθέτηση καινοτομιών, για αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών».

ΥΠ.ΟΙΚ.: ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕΧΡΙ 24 ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Σε 24 κατ’ ανώτατο όριο μηνιαίες δόσεις μπορούν να αποπληρώσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το Δημόσιο οι φορολογούμενοι που είτε δεν κατάφεραν να μπουν στη ρύθμιση της τελευταίας ευκαιρίας είτε δεν πληρoύσαν τα κριτήρια είτε δεν είχαν βεβαιωθεί οι οφειλές. Στο εξής, οι οφειλές που δημιουργούνται προς το Δημόσιο θα μπορούν να υπαχθούν μόνο στη πάγια ρύθμιση (των 12 έως 24 δόσεων). Στην εγκύκλιο που εκδόθηκε χθες από τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χ. Θεοχάρη, οι οφειλές μπορούν να ρυθμιστούν, άπαξ, μέχρι δώδεκα ή είκοσι τέσσερις μηνιαίες δόσεις, κατά περίπτωση, ενώ για τις μεγαλύτερες οφειλές απαιτείται, ανάλογα με το ύψος τους, προσκόμιση επιχειρηματικού σχεδίου που να αποδεικνύει την οικονομική αδυναμία και τη βιωσιμότητα της ρύθμισης.

ΥΠ.ΟΙΚ.: «ΤΡΥΠΑ» 1,6 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ 6ΜΗΝΟ ΤΟΥ 2013

«Τρύπα» 1,6 δισ. ευρώ κατεγράφη στα έσοδα προ  επιστροφών φόρων κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013, ενώ η υστέρηση περιορίζεται στα 906 εκατ. ευρώ στα καθαρά έσοδα, δεδομένου ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν προχώρησε στην επιστροφή 684 εκατ. ευρώ. Πάντως, το πρωτογενές έλλειμμα διαμορφώθηκε στο 1,5 δισ ευρώ αντί 3,8 δισ ευρώ που ήταν ο στόχος, καθώς οι συνολικές δαπάνες συγκρατήθηκαν κατά 3 δισ ευρώ έναντι των αρχικών προβλέψεων.

Ø ΝΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΓΕΜΗ

H Κεντρική Υπηρεσία ΓΕΜΗ της ΚΕΕ ανακοινώνει ότι, θέτει στη διάθεση των εταιρειών μια νέα Υπηρεσία για «Ηλεκτρονικής Υποβολής Δικαιολογητικών», τα οποία κατά περίπτωση απαιτούνται για την καταχώριση μεταβολών και στοιχείων των εταιρειών στο ΓΕΜΗ. Τεχνικές Πληροφορίες διαθέσιμες στο τηλ. 210-3392440 της Κεντρικής Υπηρεσίας ΓΕΜΗ. Οποιαδήποτε άλλη πληροφορία διαθέσιμη στα οικεία Επιμελητήρια. Η πρόσβαση στην εφαρμογή γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: http://www.businessportal.gr/. Άμεσα διαθέσιμες είναι οι αιτήσεις  για υποβολή δικαιολογητικών α) οικονομικών καταστάσεων (ισολογισμών κλπ) και β) αλλαγής διευθύνσεως γραφείων.

Previous Δελτίο Τύπου Εμπορικού Συλόγου “Οδηγίες Θερινών Εκπτώσεων”
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας