Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
ebea F1985

Επικαιρότητα ΕΒΕΑ 01/08/2013

ΕΚΤΑΜΙΕΥΘΗΚΕ Η ΔΟΣΗ ΤΩΝ 4 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Εκταμιεύθηκαν χθες τα 4 δισ. ευρώ από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό EFSF προς στην Ελλάδα για τη χρηματοδότηση του προϋπολογισμού και τις ανάγκες εξυπηρέτησης του χρέους της χώρας. Συγκεκριμένα, εκταμιεύθηκαν 2,5 δισ. ευρώ από τον EFSF και 1,5 δισ. ευρώ από τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών της Ευρωζώνης, μέσω του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων (SMP).

ΔΝΤ: ΛΗΨΗ ΝΕΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΣΤΟΧΙΑ

Τον κίνδυνο να υποχρεωθεί η κυβέρνηση σε νέες επώδυνες περικοπές δαπανών, εάν δεν προχωρήσει σε ουσιαστική αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα και ειδικά της φορολογικής διοίκησης, επισείει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην έκθεση αξιολόγησης εφαρμογής του Μνημονίου. Επίσης, το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων είναι ορατό, σε περίπτωση που ο νέος φόρος ακινήτων δεν αποδώσει τα προσδοκώμενα έσοδα.

ΥΠ.ΟΙΚ.: ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ 4 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΕΧΕΙ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Τη χρηματοδότηση αιτημάτων ύψους 5,4 δισ. ευρώ έχει ολοκληρώσει μέχρι σήμερα το υπουργείο Οικονομικών από την έναρξη της διαδικασίας αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, όπως είπε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας. Σε ό,τι αφορά τις πληρωμές, τον Ιούλιο εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 641 εκατ. ευρώ. Το συνολικό ύψος των τελικών πληρωμών, δηλαδή των χρημάτων που πήγαν στην πραγματική οικονομία, μέχρι σήμερα, ανέρχεται περίπου στα 4 δισ. ευρώ, δηλαδή στο 50% των συνολικών πόρων που προβλέπονται για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

ΣΤΟ 12,1% Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ

Ο αριθμός των ανέργων πολιτών στην ευρωζώνη σημείωσε ελάχιστη πτώση τον Ιούνιο, για πρώτη φορά στη διάρκεια της τελευταίας διετίας και πλέον, ενώ ο πληθωρισμός παρέμεινε αμετάβλητος τον Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα από την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat. Τα θλιβερά πρωτεία, μεταξύ των κρατών – μελών της ΕΕ, στον τομέα της ανεργίας, εξακολουθεί να κατέχει η Ελλάδα, συνοδευόμενη από την Ισπανία. Όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) η ανεργία στην Ελλάδα ήταν στο 26,9% (στοιχεία Απριλίου 2013) ενώ στην Ισπανία, όπου υπάρχουν σημάδια αναστροφής της ανοδικής πορείας της ανεργίας, διαμορφώθηκε στο 26,3% (στοιχεία Ιουνίου 2013). Κατά μέσον όρο τον Ιούνιο του 2013 η ανεργία στην Eυρωζώνη ήταν στο 12,1%, ενώ στην ΕΕ στο 10,9%.

Previous Διενέργεια ανοικτού διαγωνισμού για την προμήθεια ενός αυτοκινούμενου εκσκαφέα για τις ανάγκες της Π.Ε. Άρτας με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας