Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
teli kykloforias F1495948359

Επανέρχεται η ρύθμιση για τα «τέλη με τον μήνα»

Με στόχο την άμεση αύξηση των φορολογικών εσόδων, το υπουργείο Οικονομικών επαναφέρει για δεύτερη χρονιά τη ρύθμιση που επιτρέπει στους οδηγούς να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας όχι για ολόκληρο το 2015, αλλά μόνο για τους μήνες που υπολείπονται μέχρι το τέλος του έτους.

Η σχετική τροπολογία που κατατέθηκε την Τρίτη στη Βουλή, έχει μεταβατικό χαρακτήρα (θα ισχύσει μόνο για το 2015) και ουσιαστικά απευθύνεται στους οδηγούς που έχουν θέσει το αυτοκίνητό τους σε καθεστώς ακινησίας.

Όπως αναφέρει η τροπολογία, όποιος προχωρήσει σε άρση ακινησίας, δεν θα πληρώνει τέλη για το σύνολο της χρονιάς, αλλά μόνο για το διάστημα που θα μεσολαβεί από τον μήνα άρσης ακινησίας μέχρι το τέλος του έτους.

Έτσι, αν κάποιος προχωρήσει σε άρση ακινησίας τον Ιούλιο, θα πληρώσει το 50% των ετήσιων τελών κυκλοφορίας καθώς θα μπορεί να κυκλοφορήσει το όχημά του για κάτι λιγότερο από έξι μήνες.

Όπως προκύπτει από το κείμενο της τροπολογίας:

«Εξαιρετικά, σε περίπτωση άρσης ακινησίας οχήματος αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτα ιδιωτικής χρήσης του πρώτου εδαφίου της παρούσας, εντός του έτους 2015, τα τέλη κυκλοφορίας του έτους αυτού, καταβάλλονται πριν την άρση ακινησίας αναλογικά για τους υπόλοιπους μήνες μέχρι το τέλος του έτους, συμπεριλαμβανομένου του μήνα της άρσης της ακινησίας».

Με άλλη τροπολογία, η οποία επίσης κατατέθηκε από την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, καλύπτεται και νομικά η παράταση που είχε ανακοινωθεί για την υποβολή των φετινών δηλώσεων του Ε9.

Η νέα προθεσμία (30 Ιουνίου) είχε γίνει γνωστή με δελτίο Τύπου, αλλά ουδέποτε είχε νομοθετηθεί. 

naftemporiki.gr

Previous Πώς θα συμπληρωθεί η φορολογική δήλωση των επιχειρήσεων – Όλη η εγκύκλιος
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας