Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
vroutsis xardouvelis F 1664519524

Επανέρχεται η Διαιτησία στις συλλογικές διαπραγματεύσεις

Την αναδιοργάνωση του Οργανισμού Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε από τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας.

Με την τροπολογία παρέχεται η δυνατότητα σε εργοδότες και εργαζόμενους να προσφύγουν μονομερώς στη Διαιτησία, εφόσον το ένα από τα δυο μέρη αρνηθεί τη διαμεσολάβηση, καθώς και να ασκήσουν έφεση κατά των αποφάσεων των διαιτητών. Παρέχεται επίσης η δυνατότητα στη Διαιτησία, να καθορίζει τα ελάχιστα όρια αποδοχών.

Η τροπολογία κατατέθηκε μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία κρίθηκαν συνταγματικές όλες, οι προβλέψεις της 6ης Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ), Ν.4046/2012, με εξαίρεση τον περιορισμό του ρόλου της διαιτησίας μόνο στον καθορισμό βασικού μισθού και του βασικού ημερομισθίου και τη δυνατότητα της προσφυγής στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ), μόνο μετά από σύμφωνη γνώμη εργοδοτών και εργαζομένων.

Εκτός από τη δυνατότητα της έφεσης, η τροπολογία προβλέπει, για πρώτη φορά, τη συμμετοχή τακτικών δικαστών στη Διαιτησία και επαναφέρει με τον τρόπο αυτό, τις διατάξεις του νόμου 3259/1955.

 
Previous Συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ζητά η ΕΣΕΕ, για τον έλεγχο των παρανομιών στο διαδίκτυο
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας