Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

Έως τις 10 Νοεμβρίου η εφαρμοστική εγκύκλιος για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία

Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου θα έχει κοινοποιηθεί, από το υπουργείο Εργασίας, προς τα ασφαλιστικά ταμεία η εγκύκλιος για την εφαρμογή της νέας ρύθμισης γιατην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών.

Αυτό ανέφερε την Παρασκευή το πρωί ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μετά τη συνάντηση με τουςδιοικητές των Ταμείων κατά την οποία εξετάστηκαν τεχνικές λεπτομέρειες που αφορούν στηνεφαρμογή της ρύθμισης καθώς και ο συντονισμός των δράσεων των ασφαλιστικών φορέων.

«Πρόκειται για ρύθμιση πολύ σημαντική από την οποία προσδοκούμε έσοδα για τα Ταμείακαι ένα νέο ξεκίνημα για όλους, που θα βάλει τέλος σε ένα παρελθόν για το οποίο κράτος καιπολίτες είμαστε υπεύθυνοι και θα οδηγήσει σε ένα μέλλον το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα σεόλους να είναι συνεπείς» τόνισε ο κ. Βρούτσης και συνέχισε: «επιπλέον, κάλεσα τουςδιοικητές να ανταποκριθούν στην ΗΔΙΚΑ ο οποία ζητάει το ψηφιακό αρχείο ώστε να καταστείδυνατή έως το τέλος του έτους η εφαρμογή του συστήματος ΑΤΛΑΣ που θα δίνει τηδυνατότητα στους Έλληνες πολίτες να παρακολουθούν μέσω του διαδικτύου τονασφαλιστικό τους βίο σε πραγματικό χρόνο. Από τις συνεχείς παρεμβάσεις το ασφαλιστικόσύστημα γίνεται πιο ισχυρό, πιο αποτελεσματικό και πατάει σε υγιείς βάσεις».

Τέλος, ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξουν στο εξής ελλείμματα στα Ταμείακαι μέσω της διοικητικής ενοποίησης των Ταμείων θα αυξηθούν τα έσοδα του συστήματος,ενώ με την ολοκλήρωση του Ενιαίου Κέντρου Απονομής των Συντάξεων θα εκδίδονταιταχύτερα οι συντάξεις στους δικαιούχους.

amna.gr

Previous Ο Κώστας Σκρέκας νέος υπουργός Ανάπτυξης
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας