Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
E parks x

Environmental and Administrative Knowledge Networks for a Better Tourist Attractiveness in Protected Natural Areas

Το Επιμελητήριο Άρτας υλοποίησε το έργο ‘Environmental and Administrative Knowledge Networks for a Better Tourist Attractiveness in Protected Natural Areas‘ «Eparks» μέσω του Προγράμματος Interreg VA Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020, το οποίο στόχευσε τη βελτίωση της προσβασιμότητας στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας με έμφαση τον τομέα του τουρισμού. 

Το τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Φότζια ηγήθηκε  της συνεργασίας, η οποία αποτελείται από το Εθνικό Πάρκο Gargano και την Κοινοπραξία Gargano Land Reclamation από το μέρος της Ιταλίας, ενώ από το μέρος της Ελλάδας συμμετείχαν  το Επιμελητήριο Άρτας και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Η Azienda Sanitaria Locale της Φότζια και η Βιομηχανική Συνομοσπονδία της Φότζια ήταν επίσης εταίροι του έργου.

Στόχος του έργου Ε-Parks ήταν η ανάπτυξη της επισκεψιμότητας περιβαλλοντικά προστατευόμενων περιοχών, παρέχοντας ίσες ευκαιρίες πρόσβασης σε ΑμεΑ. Στις δράσεις του έργου όσο αφορά το Επιμελητήριο Άρτας, ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση σημείων ενημέρωσης επισκεπτών – infopoints, κατάλληλα για χρήση και από ΑμεΑ. Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν τρία (3) σημεία ενημέρωσης τουριστών – infopoints στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας – δύο εσωτερικού και ένα εξωτερικού χώρου, με τις επιμέρους θέσεις χωροθέτησής τους να είναι το γραφείο τουριστικών πληροφοριών (Ε.Ο.Τ.) πλησίον της Ιστορικής Γέφυρας Άρτας, το Δημαρχείο Βουργαρελίου και πλησίον της Γέφυρας Πλάκας.

Τα εν λόγω σημεία ενημέρωσης  λειτουργούν με ειδικό λογισμικό, το οποίο προβάλει σημεία ενδιαφέροντος της ευρύτερης περιοχής της Άρτας, όπως μνημεία και αξιοθέατα, θρησκευτικούς χώρους κλπ καθώς και επιχειρήσεις σχετικές με τον τομέα τουρισμού. Για το κάθε σημείο ενδιαφέροντος και την κάθε επιχείρηση που προβάλλεται έγινε  γεωεντοπισμός και δίνονται συνοπτικά βασικές πληροφορίες και φωτογραφία, με ειδική αναφορά σε παροχές για ΑμεΑ, εάν υφίστανται.

Επιπλέον, το Επιμελητήριο Άρτας συμμετείχε σε ταξίδια εργασίας για απόκτηση κατάλληλης τεχνογνωσίας σε θέματα τουρισμού και προσβασιμότητας, συνέταξε μελέτες και διοργάνωσε δράσεις προβολής και ενημέρωσης  για Έλληνες και Ιταλούς ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού.

E parks x
Previous Γ.Ν. Άρτας : Διαγωνισμός για την προμήθεια «ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΑΠΟ ΧΑΡΤΙ – CPV 33771000-5»
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας