Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
Araxthos gefyri F1215201571

Έντονα τα πλημμυρικά φαινόμενα στον κάμπο της Άρτας – Η Δημοτική αρχή εφιστά την προσοχή στους κατοίκους που οι περιουσίες τους γειτνιάζουν με τον Άραχθο

Το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας συνεχίζει να πλήττει την Άρτα. Οικισμοί έχουν πλημμυρίσει  και η κατάσταση παραμένει ανησυχητική, καθώς παρά την εξασθένιση των φαινομένων τις τελευταίες ώρες, οι ποσότητες ύδατος που εισρέουν στη λίμνη Πουρναρίου είναι μεγάλες και είναι αναπόφευκτη η ενεργοποίηση των υπερχειλιστών, με αποτέλεσμα την σημαντική αύξηση της παροχής νερού στον Άραχθο τις επόμενες ώρες.

Ο Δήμος Αρταίων εφιστά την προσοχή των κατοίκων που οι περιουσίες τους γειτνιάζουν με την κοίτη του ποταμού, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος να υπάρξουν απώλειες σε ζωικό ή ανθρώπινο κεφάλαιο. Παρακαλούνται επίσης οι κάτοικοι, να αποφεύγουν τις μετακινήσεις τους σε περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αρμοδίων οργάνων ή με τις απαγορευτικές πινακίδες, σε όσα σημεία έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων.

Οι περιοχές που πρέπει να προσεχθούν ιδιαίτερα είναι το Παραποτάμιο Πάρκο της Άρτας, καθώς και οι παραποτάμιες περιοχές της Βλαχέρνας, της Ελαιούσας, των Κεραματών και του Γλυκορίζου, ενώ σε επιφυλακή θα παραμείνουν και οι περιοχές Ψαθοτοπίου, Γαβριάς, Μύτικα και Καλογερικού που παρουσίασαν προβλήματα από το πρωί του Σαββάτου.

Τονίζεται ότι από πλευράς Δήμου, θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για την εξέλιξη της κατάστασης, και σε περίπτωση επιδείνωσης, θα εκδοθεί έγκαιρα ανακοίνωση με τις περιοχές που ενδεχομένως χρειαστεί να εκκενωθούν.

Όλα τα μηχανήματα του Δήμου, καθώς και αυτά που έχουν μισθωθεί από ιδιώτες, βρίσκονται από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου σε πλήρη διάταξη και επεμβαίνουν διαρκώς σε όσα σημεία Δήμου παρουσιάζονται προβλήματα.

Σε περίπτωση που κάποιος δημότης αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα μπορεί να απευθύνεται στα τηλέφωνα 2681362101, 2681362131 και 2681362204. 

 

 

 

Previous Πώς θα φορολογείται η υπεραξία από αγορά και πώληση μετοχών – όλη η εγκύκλιος
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας