Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
aloga pindou F1972812546

Ένταξη 43 επιτυχόντων στη Δράση 3.1: «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων»

Υπεγράφη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  Αθανάσιο Τσαυτάρη η υπ’ αριθμ.1261/71277/30-05-2014 απόφαση, με την οποία εντάσσονται συνολικά 43 δικαιούχοι στη Δράση 3.1: «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων», του Μέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007 -2013. 

Οι δικαιούχοι που υπέβαλαν αίτηση ενίσχυσης για πενταετή ένταξη στο πλαίσιο της εν λόγω δράσης και συμπεριλαμβάνονται στην παραπάνω απόφαση, προέρχονται από τις Περιφερειακές Ενότητες Αρκαδίας, Αχαΐας, Έβρου, Ευρυτανίας, Θεσπρωτίας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λευκάδας, Ξάνθης, Πιερίας και Πρέβεζας, σύμφωνα με τις σχετικές εισηγήσεις των αρμοδίων Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής.

Πρώτο έτος εφαρμογής της δράσης καθορίζεται το 2013, ενώ το συνολικό ύψος ενίσχυσης για τους δικαιούχων των παραπάνω Περιφερειακών Ενοτήτων, για την πρώτη διετία ανέρχεται 724.648 €. 

Πρόκειται για κτηνοτρόφους οι οποίοι εκτρέφουν τις ακόλουθες απειλούμενες αυτόχθονες φυλές αγροτικών ζώων:
· άλογα Πίνδου,
· άλογα Πηνείας,
· άλογα Θεσσαλίας, 
· ελληνική βραχυκερατική φυλή αγελάδας,
· ελληνικός βούβαλος,
· καλαρρύτικο πρόβατο
· ελληνικός χοίρος

Η υπογραφή των αποφάσεων ένταξης για τις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της χώρας θα γίνεται αμέσως μετά την αποστολή στην Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΑΑΤ των αποτελεσμάτων αξιολόγησης από τις κατά τόπους αρμόδιες Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.

Previous Στο τιμόνι του ΣΕΒΕ ο Κυριάκος Λουφάκης
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας