Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
kalafatis papazoglou1 F247055308

Ενδιαφέρον Σ. Καλαφάτη για το Εθνικό Πρότυπο Ανάπτυξης για την Άρτα και το Επιχειρηματικό Πάρκο

kalafatis_papazoglou1_F247055308.jpg

Επίσκεψη στο Επιμελητήριο Άρτας πραγματοποίησε Συντονιστής Παραγωγής και Εμπορίου της ΝΔ και υπεύθυνος του κόμματος για την Περιφέρεια Ηπείρου Σταύρος Καλαφάτης συνοδευόμενος από τους υποψήφιους βουλευτές Άρτας Κώστα Παπασιώζο και Μιχάλη Νικολάου, τον περιφερειακό σύμβουλο και μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Άρτας Ντίνο Παπαδημητρίου, τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Άρτας Νίκο Κέφη και άλλα τοπικά στελέχη του κόμματος.

Τον πρώην υπουργό υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Χρήστος Παπάζογλου.

Ο κ. Παπάζογλου ενημέρωσε τον κ. Καλαφάτη για τους τομείς δραστηριοποίησης των Αρτινών Επιχειρήσεων και τα προϊόντα που παράγονται στην περιοχή και ζήτησε τη συνδρομή του, ώστε να γίνουν άμεσα ενέργειες καταρχάς για ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά και  διευκόλυνσης των εξαγωγών.

Ταυτόχρονα, ο κ. Παπάζογλου επισήμανε στον πρώην υπουργό την ανάγκη αναδιάρθρωσης του οικονομικού μοντέλου της Ηπείρου- Άρτας και ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης. Συγκεκριμένα, υποστήριξε την ανάγκη αξιοποίησης των δυνατοτήτων και του πλούτου της πεδιάδας (πολύ καλό έδαφος, εξαιρετικό κλίμα, άφθονα και εξαιρετικής ποιότητας  υπόγεια νερά με αλλεπάλληλους υδροφόρους ορίζοντες, γεωθερμία, εγγύτητα, ευκολία πρόσβασης  και διακίνησης προϊόντων), επισημαίνοντας πως «απαιτείται κεντρικός σχεδιασμός ενός εθνικού προτύπου ανάπτυξης για την περιοχή της Άρτας, που θα προκύψει με βάση εμπεριστατωμένες μελέτες, που θα υποδεικνύουν και θα τεκμηριώνουν τις δράσεις και τις επιλογές αξιοποίησης της γης (καλλιέργειες, θερμοκήπια, ζώνες παραγωγής κ.λ.π)».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου αναφέρθηκε εξάλλου στην αναγκαιότητα κατασκευής του Επιχειρηματικού Πάρκου και στους λόγους που καθυστερούν την υλοποίησή του, αλλά και στα πλεονεκτήματα από την έγκαιρη ολοκλήρωση της Ιονίας οδού.

Ο κ. Καλαφάτης ζήτησε να του αποσταλεί υπόμνημα με τις βασικές προτεραιότητες- αιτήματα, που θέτει το Επιμελητήριο για την περιοχή  και  υποσχέθηκε πως απ’ όποια θέση κι αν βρεθεί θα τα προωθήσει.

Σε ότι αφορά το Εθνικό Πρότυπο Ανάπτυξης ανέφερε πως θα μπορούσε να ενταχθεί στον σχεδιασμό της Περιφέρειας Ηπείρου και σε συνεργασία με την Κεντρική Διοίκηση να ξεκινήσει η υλοποίησή του.

Σε ότι αφορά το Επιχειρηματικό Πάρκο επισήμανε πως είναι ένα έργο το οποίο ήδη θα έπρεπε ήδη να έχει κατασκευαστεί και επιμόνως ζήτησε να ενημερωθεί για τους λόγους που απέτρεψαν μέχρι τώρα την κατασκευή του. 

Previous Τι αλλάζει και από πότε στο «αγροτικό πετρέλαιο» – εγκύκλιος
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας