Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
xaa F 1947272852

Εν αναμονή της υπουργικής απόφασης για το άνοιγμα του Χ.Α.

Την έκδοση υπουργικής απόφασης για την επαναλειτουργία της χρηματιστηριακής αγοράς αναμένουν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Υπενθυμίζεται πως τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης στο ελληνικού χρηματιστήριο ήταν η Παρασκευή 26 Ιουνίου. Από εκείνη την ημέρα και μετά «πάγωσαν» κεφάλαια ύψους 49 δισ. ευρώ, όση είναι η χρηματιστηριακή αξία των ελληνικών μετοχών με βάση το κλείσιμο της 26ης Ιουνίου.

Οι χρηματιστηριακές αρχές καταβάλλουν προσπάθειες να ανοίξει την Πέμπτη το Χ.Α., έπειτα από ένα μήνα διακοπής των συναλλαγών λόγω της επιβολής των capital controls, ενώ οι φορείς της κεφαλαιαγοράς εξετάζουν διάφορα τεχνικά θέματα με στόχο την πιο εύρυθμη λειτουργία της χρηματιστηριακής αγοράς, όταν αυτή επαναλειτουργήσει.

Στο τραπέζι βρίσκονται θέματα, όπως τι θα γίνει με την επαναδιαπραγμάτευση των τραπεζικών μετοχών (όλα δείχνουν ότι θα διαπραγματευθούν κανονικά), εξετάζονται προτάσεις για επιβολή περιορισμών στα όρια διακύμανσης, το ωράριο των συναλλαγών και η απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων.

Το ελληνικό χρηματιστήριο αναμένεται να ανοίξει με περιορισμούς στις συναλλαγές των Ελλήνων επενδυτών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κ. Μποτόπουλο, οι περιορισμοί αυτοί θα υπάρχουν για μικρό χρονικό διάστημα.

Οι περιορισμοί στις συναλλαγές των Ελλήνων επενδυτών τέθηκαν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) λόγω των ανησυχιών για σημαντική εκροή κεφαλαίων από τις τραπεζικές καταθέσεις προς το χρηματιστήριο.

Οι ξένοι επενδυτές θα μπορούν να πραγματοποιούν ελεύθερα συναλλαγές και να μεταφέρουν τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό, ενώ οι Έλληνες επενδυτές θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν κατά κύριο λόγο «φρέσκο» χρήμα για να αγοράσουν μετοχές. Θα μπορούν να αγοράζουν μετοχές μέσω κατάθεσης μετρητών, μέσω πώλησης μετοχών που έχουν ήδη στο χαρτοφυλάκιό τους και μέσω μεταφοράς κεφαλαίων από το εξωτερικό.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Previous Προώθηση αγροτικών προϊόντων σε Ε.Ε. και τρίτες χώρες
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας