Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

Έλεγχοι στη διακίνηση νωπών οπωροκηπευτικών και εσπεριδοειδών

Εντολές προς στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου για εντατικοποίηση των ελέγχων στα φορτία νωπών οπωροκηπευτικών και κυρίως εσπεριδοειδών με προορισμό τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, έδωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης.

Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται στην έναρξη της εξαγωγικής περιόδου προκειμένου να αντιμετωπιστούν έγκαιρα και αποτελεσματικά οι παρατυπίες κατά την διακίνηση των νωπών οπωροκηπευτικών.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί, οι υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με υπαλλήλους του Σ.Δ.Ο.Ε. θα ελέγχουν στις ποσότητες που εξάγονται:

  • Αν διαθέτουν ακατάλληλα μέσα συσκευασίας, και τυποποίησης.
  • Αν διαθέτουν τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα.
  • Αν έχει γίνει αναγγελία για την αποστολή των φορτίων από τους υπευθύνους των επιχειρήσεων στις αρμόδιες αρχές ελέγχου, κ.α.

Στις περιπτώσεις που διαπιστωθούν παρατυπίες επιβάλλονται άμεσα οι προβλεπόμενες κυρώσεις και οι εξαγωγικές επιχειρήσεις που δε τηρούν τις ισχύουσες διατάξεις παραπέμπονται στις αρμόδιες Επιτροπές Επιβολής Κυρώσεων.

Σε δήλωσή του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Τα νωπά οπωροκηπευτικά είναι από τα κύρια εξαγώγιμα προϊόντα της χώρας μας και η διακίνηση – εξαγωγή τους τόσο σε αγορές της Ε.Ε. όσο και σε αγορές τρίτων χωρών παρουσιάζει αυξητική τάση. Δεν θα επιτρέψουμε να δυσφημίζονται τα εξαιρετικής ποιότητας ελληνικά τυποποιημένα προϊόντα και να δημιουργείται στις αγορές κλίμα αθέμιτου ανταγωνισμού, εις βάρος των παραγωγών και των περισσότερων εξαγωγικών επιχειρήσεων του κλάδου. Γι΄ αυτό έχουν δοθεί σαφείς εντολές στις αρμόδιες αρχές για την εντατικοποίηση των ελέγχων και ειδικότερα στα σημεία εξόδου της χώρας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν έγκαιρα και αποτελεσματικά οι όποιες παρατυπίες διαπιστώνονται κατά την διακίνηση των νωπών οπωροκηπευτικών.»

Previous Υπογράφηκε η Υπουργική Απόφαση του Προγράμματος επιχορήγησης για την αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου με συστήματα φυσικού αερίου σε κατοικίες.
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας