Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
lixiprothesmes ofeiles F 1267739529

Έκτακτη ρύθμιση με ισχυρά κίνητρα για εφάπαξ αποπληρωμή χρεών

Με νομοθετική προσθήκη, η οποία θα γίνει στο νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης που κατατέθηκε στη Βουλή, το υπουργείο Οικονομικών ενεργοποιεί έκτακτη και διάρκειας ολίγων ημερών διαδικασία αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών, η οποία θα διαρκέσει πιθανότατα μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Το έκτακτο μέτρο αφορά όσους θέλουν να αποπληρώσουν εφάπαξ ένα μέρος ή το σύνολο των οφειλών τους στην εφορία. Το κίνητρο είναι ισχυρό, καθώς θα δοθεί η δυνατότητα να διαγραφεί το σύνολο των προσαυξήσεων όχι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου που προβλέπει η ρύθμιση των 100 δόσεων που είναι ήδη σε ισχύ αλλά των προσαυξήσεων με τους οποίους έχει επιβαρυνθεί ο φορολογούμενος μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Επίσης, θα υπάρχει ένα ακόμη κίνητρο: ο φορολογούμενος δεν θα είναι υποχρεωμένος να μηδενίσει την οφειλή του με εφάπαξ καταβολή για να διαγράψει τις προσαυξήσεις. Θα μπορεί να επιλέξει μερική αποπληρωμή ή ακόμη και να επιλέξει ποιον φόρο θα αποπληρώσει. Προφανώς, τον οφειλέτη θα τον συμφέρει να διαλέξει να πληρώσει μέρος ή το σύνολο του φόρου στο οποίο έχουν φορτωθεί οι περισσότερες προσαυξήσεις.

Ό,τι χρέος απομείνει μετά από αυτή την έκτακτη διαδικασία, η οποία θα ισχύσει μέχρι το τέλος Μαρτίου, θα ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων που προετοιμάζει η κυβέρνηση (θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα στο Eurogroup ως μια από τις έξι μεταρρυθμίσεις) και η οποία αναμένεται να ισχύσει από τον Απρίλιο.

naftemporiki.gr

Previous Οι έξι προτάσεις που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση στο Eurogroup
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας