Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019, από 10.00 έως 18.00, η Αναπτυξιακή Εταιρεία του Επιμελητηρίου Άρτας «Αμβρακία Αναπτυξιακή», διοργανώνει, στο πλαίσιο του έργου InClust, Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με τίτλο “Ιδέες, Προτάσεις και Καλές Πρακτικές για την Ανάδειξη της Πολιτιστικής και Δημιουργικής Βιομηχανίας».
Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν ιδέες, προτάσεις. έργα και καλές πρακτικές αναφορικά με τη δυναμική της Πολιτιστικής και Δημιουργικής Βιομηχανίας, τη δυνατότητα ανάπτυξης νέων καινοτόμων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και παράλληλα τη δημιουργίας νέων ποιοτικών και βιώσιμων θέσεων εργασίας. Μαζί μας, ως εισηγητές, εκπρόσωποι φορέων τόσο από την περιοχή της Ηπείρου αλλά και από άλλες όμορες Περιφέρειες. Σε ειδική ενότητα στο τέλος του σεμιναρίου θα συζητηθούν οι επόμενες δράσεις και πρωτοβουλίες του Δημιουργικού Συνεργατικού Σχηματισμού Άρτας (Arta’s Creative Cluster).
Το εκπαιδευτικό σεμινάριο απευθύνεται σε φορείς Πολιτιστικής και Δημιουργικής Βιομηχανίας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Άρτας. Ως φορείς Πολιτιστικής και Δημιουργικής Βιομηχανίας (ΠΔΒ), θεωρούνται όλοι οι φορείς κερδοσκοπικοί και μη κερδοσκοπικοί, τυπικοί και άτυποι, υπό σύσταση και υφιστάμενοι, μονοπρόσωποι και πολυπρόσωποι που δραστηριοποιούνται ενδεικτικά και όχι αποκλειστικά στις: εικαστικές τέχνες (ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία κλπ.), παραστατικές τέχνες (θέατρο, χορός, μουσική κλπ), λιανικό εμπόριο πολιτιστικών αγαθών, δημιουργία και εμπόριο προϊόντων λαϊκής τέχνης και παράδοσης υψηλού αισθητικού ή συμβολικού χαρακτήρα που η χρήση τους αποσκοπεί στον ερεθισμό των βιωματικών αντιδράσεων του καταναλωτή. εφαρμοσμένες τέχνες (γραφιστική, product design, web design κλπ.), αρχιτεκτονική, λογοτεχνία, βιβλιοθήκες και μουσεία οπτικοακουστικά, αλλά και ό,τι σχετίζεται με την αναπαραγωγή τους όπως εκδόσεις, εκτυπώσεις, κατασκευές, περιοδικά, εφημερίδες, ραδιόφωνο, τηλεόραση, διαφήμιση κ.ά.
Αναλυτικά το Πρόγραμμα της Εκδήλωσης παρουσιάζεται παρακάτω:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
10:00 – 10:15 |
Προσέλευση – Εγγραφές |
10:15 – 10:30 |
Καλωσόρισμα – Χαιρετισμοί |
11:00 – 11:30 |
|
11:30 – 12:00 |
|
12:00 – 12:15 |
|
12:15 – 12:45 |
Δράσεις, αποτελέσματα και εμπειρίες από την υλοποίηση του έργου “ITCULTURE”, Ντίνα Αντωνίου, ProjectCoordinator, Δήμος Γρεβενών |
12:45 – 13:15 |
|
13:15 – 14:00 |
Ερωτήσεις – Ανοιχτή Συζήτηση |
14:00 – 14:30 |
Διάλειμμα– ελαφρύ γεύμα |
14.30 – 15.30 |
|
15:30 – 16:00 |
|
16:00 – 16:45 |
Ερωτήσεις – Ανοιχτή Συζήτηση |
16:45 – 17:15 |
|
17:15– 18:15 |
|
Σημειώνεται ότι η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Κράτηση θέσεων στο:
inclust-anaptixiaki@e-artas.gr και στο τηλ.: 2681028728
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Χρήστος Κωνσταντινίδης