Το 4ο θεματικό εργαστήριο του έργου «Towards a Common Quality Control and Food Chain Traceability System for the Greek– Italian Primary Sector of Activity– “AGROQUALITY”» με θέμα: “Σύγχρονες μέθοδοι καλλιέργειας και προοπτικές της ελαιοκομίας στη Δυτική Ελλάδα” υλοποιεί η κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Ηπείρου σε συνεργασία με το Δήμο του Lecce, στο πλαίσιο του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Ιταλία 2007-2013.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 18:00 μμ. στο συνεδριακό κέντρο του Επιμελητηρίου Άρτας (Κ. Αιτωλού & Ν. Πριοβόλου).
Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:
18:00: Προσέλευση – Εγγραφές
18:15: Χαιρετισμοί
18:30: Εισήγηση από μέλος της ομάδας «Στους δρόμους της ελιάς και της πορτοκαλιάς» Σκουλίδα Ελένη, Αγροοικολόγος
18:40: Παρουσίαση του έργου «Agroquality». Καθηγητής Μάνος Γεώργιος, ΤΕΙ Ηπείρου, Επιστημονικός Υπεύθυνος του Έργου
19:00: «Ολοκληρωμένη και Βιολογική Διαχείριση ελαιώνα» Γάτσιος Αναστάσιος, Γεωπόνος, Πρόεδρος Συλλόγου Γεωπόνων Πρέβεζας
19:15: «Διαχείριση Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων σε Επιχειρήσεις της Εφοδιαστικής Αλυσίδας Ελαιοκομικών Προϊόντων», Δρ. Ευάγγελος Λ. Ψωμάς, PhD, Λέκτορας Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων, Παν. Πατρών
19:30: «Η καλλιέργεια της ελιάς στη περιοχή του Salento στην Ιταλία» Εκπρόσωπος από το Δήμο του Lecce/Italy
20:00: «Στρατηγικές εμπορίας και προώθησης του ελαιόλαδου και της επιτραπέζιας ελιάς» Κωνσταντίνος Μπαλάφας, MSc, Senior Brand Manager FMCG FrieslandCampina, Vivartia, Chipita/ Ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής Olive Vision
20:15: «Οι προοπτικές της ελαιοκομίας στη Δυτική Ελλάδα» Μαγκλάρας Παναγιώτης, Γεωπόνος MSc, Υποψήφιος Διδάκτορας Τμ. Βιολογικών Εφαρμογών & Τεχνολογιών, Παν. Ιωαννίνων
20:30: Συζήτηση – Συμπεράσματα