Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

Εγκρίθηκαν οι τροπολογίες για την εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ και τα «κόκκινα» δάνεια

Με μία παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα και δύο διαρροές εγκρίθηκαν στην Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία που αφορά την εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος από την ρύθμιση των 100 δόσεων για οφειλές προς το Δημόσιο και η τροπολογία για τα «κόκκινα» δάνεια.

Η παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα ήταν του βουλευτή της Ν.Δ. Ανδρέα Ψυχάρη, ενώ οι διαφοροποιήσεις προήλθαν από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Απόστολο Κακλαμάνη και Μιχάλη Κασσή που ψήφισαν «παρών» στην τροπολογία για τις 100 δόσεις.

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 261 βουλευτές.

Ειδικότερα, για την τροπολογία 1988 που αφορά την εξαίρεση του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος από την ρύθμιση των 100 δόσεων για όσους έχουν οφειλές προς το Δημόσιο υπήρξαν: 147 «ναι», 112 «όχι» και δύο «παρών».

Για την τροπολογία 1955 που αφορά τα «κόκκινα» δάνεια υπήρξαν: 165 «ναι», 83 «όχι», 13 «παρών».

Υπέρ ψήφισαν και για τις δύο τροπολογίες Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, ενώ  ΣΥΡΙΖΑ Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΚΚΕ καταψήφισαν και τις δύο. Η ΔΗΜΑΡ ψήφισε όχι στην 1988 και ναι στην 1955, εκτός από τον Γιώργο Κυρίτση που είπε παρών στην τροπολογία 1955 για τα «κόκκινα» δάνεια. Η  Χρυσή Αυγή ψήφισε όχι στην 1988 και παρών στην 1955.

Πριν την έναρξη της ψηφοφορίας ο Απόστολος Κακλαμάνης ζήτησε τον λόγο αλλά ο προεδρεύων Χρήστος Μαρκογιαννάκης δεν του τον έδωσε λέγοντας ότι στην παρούσα διαδικασία δεν προβλέπονται τοποθετήσεις βουλευτών.

naftemporiki.gr

Previous Ποιες αλλαγές έγιναν στην τροπολογία για τα «κόκκινα» δάνεια
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας