Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
EUROGROUP3 F43095547

Εύσημα και συστάσεις από Eurogroup σε Ελλάδα και Κύπρο

Να συνεχίσουν με αποφασιστικότητα την αντιμετώπιση των προκλήσεων που προσδιορίζονται στα αντίστοιχα προγράμματά τους καλεί Ελλάδα και Κύπρο το Eurogroup, σε ανακοίνωση που υιοθέτησε για 16 σχέδια προϋπολογισμού του 2015 χωρών-μελών της Ευρωζώνης.

Η Ελλάδα και η Κύπρος δεν αξιολογήθηκαν τη Δευτέρα 8/12/2014, καθώς υπόκεινται σε πρόγραμμα μακροοικονομικής προσαρμογής.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως και οι δύο χώρες συνέχισαν να σημειώνουν πρόοδο όσον αφορά τη δημοσιονομική εξυγίανση.

Οι αναφορές αυτές περιλαμβάνονται στο ανακοινωθέν που υιοθέτησε  το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για 16 σχέδια προϋπολογισμού του 2015 χωρών μελών – διαδικασία από την οποία εξαιρούνται η Ελλάδα και η Κύπρος που βρίσκονται σε προγράμματα.

Σε γενικές γραμμές το Συμβούλιο έκρινε ότι επτά κράτη μέλη διατρέχουν τον κίνδυνο μη συμμόρφωσης με τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας, οι τέσσερις σε προληπτικό σκέλος (Μάλτα, Αυστρία, Βέλγιο και Ιταλία) και οι τρεις σε διορθωτικό σκέλος (Γαλλία, Πορτογαλία και Ισπανία) ενώ ειδικά για το Παρίσι, τη Ρώμη και τις Βρυξέλλες συμφωνήθηκε, όπως είχε ζητήσει η Κομισιόν στην εισήγησή της, η επανεξέταση της κατάστασης τον ερχόμενο Μάρτιο.

amna.gr

Previous Γ. Ντάισελμπλουμ:«Ανοιχτό το θέμα της επέκτασης του ελληνικού προγράμματος»
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας