Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

ΕΕΔΕΓΕ: Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ημερίδα “Η επιχειρηματικότητα της γυναίκας σήμερα Δεδομένα και Προοπτικές”

Επιτυχία σημείωσε η ημερίδα του Επιμελητηρίου Σερρών, που οργανώθηκε στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης των Επιμελητηρίων της Ελλάδος. Θέμα της ημερίδας: η επιχειρηματικότητα της γυναίκας σήμερα, δεδομένα και προοπτικές.

Συμμετείχαν, εκτός της Διοικούσης Επιτροπής του Δικτύου, γυναίκες επιχειρηματίες της περιφέρειας Σερρών και εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων. Χαιρετισμό, εκ μέρους του Επιμελητηρίου Σερρών απηύθυνε ο Αντιπρόεδρος κ. Γιαννάκης.

Την ημερίδα προλόγισε η εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Σερρών στο Δίκτυο, κ. Ελένη Τσαπάρα και έδωσε τη σκυτάλη στην Πρόεδρο του Δικτύου κ. Σοφία Οικονομάκου,  η οποία παρουσίασε τις δράσεις του Δικτύου εν συντομία, αναφέρθηκε στην επιχειρηματικότητα της γυναίκας σήμερα και κατέθεσε πρόταση του Δικτύου για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, μέσα από Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς,  μια νέα μορφή επιχειρείν, η οποία εφαρμόζεται παγκοσμίως με μεγάλη επιτυχία και δίνει πολλές θέσεις εργασίας. Η κ. Οικονομάκου κάλεσε τα Επιμελητήρια και τους Δήμους να αναλάβουν την οργάνωση Κοινωνικών Συνεταιρισμών για να δώσουν λύση στην ανεργία που μαστίζει τη χώρα μας. Η Αντιπρόεδρος του Δικτύου, κ. Στέλλα Μπαλάση, παρουσίασε μια καλή πρακτική Κοινωνικού Συνεταιρισμού που έχει αναπτυχθεί στην Χαλκιδική με πολύ καλά αποτελέσματα.

Σημαντική ήταν η εισήγηση της κ. Παπαποστόλου, Αναπληρώτριας Γενικής Διευθύντριας της Eurobank, η οποία παρουσίασε τα χρηματοδοτικά εργαλεία που στηρίζουν την επιχειρηματικότητα της γυναίκας και κάλεσε τις γυναίκες της περιφέρειας Σερρών να επωφεληθούν από αυτά.

Η κ. Μάγδα Καρακόλη, Ειδική Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών στη Βόρεια Ελλάδα, ανέπτυξε τις δικλίδες ασφαλείας για την ασφαλή προώθηση των Ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό, αλλά και για τις εισαγωγές προϊόντων από το εξωτερικό.

Το πρόγραμμα Erasmus, το οποίο διαχειρίζεται το Δίκτυο παρουσίασε η κ. Λίνα Τσαλταμπάση, Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας oecongroup,  η οποία έχει αναλάβει τη διεκπεραίωση και υλοποίηση του προγράμματος, τις αποστολές των νέων επιχειρηματιών στο εξωτερικό και τον συντονισμό των επιχειρηματιών που φιλοξενούν νέους επιχειρηματίες από την Ευρώπη. Η κ. Τσαλταμπάση ανέπτυξε ακόμη και το υπό ανακοίνωση πρόγραμμα ΕΣΠΑ, που αφορά τη νεανική και γυναικεία επιχειρηματικότητα και το οποίο έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των γυναικών.

Το Δίκτυο εκπροσωπήθηκε από τις Αντιπροέδρους, κ.κ. Σ. Μπαλάση, Πόλυ Αλεξιάδου, Αγγελική Κωνστανινίδου, την Γενική Γραμματέα, κ. Ματουλα Βελώνη, την κ. Ευδοκία Καπούλα  εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Βόλου, την κ. Καλλιόπη Τζίκα  εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Λαρίσης και την κ. Ελένη Τσαπάρα, εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Σερρών, η οποία ήταν και η οικοδέσποινα της εκδήλωσης.

Previous ΣΕΒΕ: Η διαχείριση των περιβαλλοντικών κινδύνων στο επίκεντρο του Διεθνούς Συνεδρίου Green Your Mind! Aqua & Terra
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας