Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00

ΕΕΔΕΓΕ: «Επιχειρηματικότητα για καινοτόμο αλλαγή» – Ενημερωτικό για το Πρόγραμμα Erasmus 2014

Tο Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ),  είναι ο Εθνικός Διαχειριστής για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus for Young Entrepreneurs, για την προσεχή διετία. Το Δίκτυο συμμετέχει στη Κοινοπραξία που υλοποιεί την πρόταση E4IC «Entrepreneurship For Innovative Change».  Εταίροι στο πρόγραμμα είναι: η Ισπανία ( Fundacion Empresa-Universidad de Alicante de la Comunidad Valenciana και Innogate to Europe,Consultoria de Proyectos Europeos), η Πολωνία (Association “Education for Entrepreneurship”), η Ρουμάνια (Consiliul National al Intereprinderilor private Mici si Mijocii din Romania) και η Αγγλία (European Information Service Center ltd).

Μέσω της συγκεκριμένης δράσης, παρέχεται η μοναδική δυνατότητα σε γυναίκες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται τα τελευταία 3 χρόνια ή σε φιλόδοξες νέες που σκοπεύουν να ξεκινήσουν τη δική τους επιτυχημένη επιχείρηση να μεταβούν από 1 έως 6 μήνες σε μια Ευρωπαϊκή χώρα, προκειμένου να εκπαιδευτούν και να μετεκπαιδευτούν στον κλάδο που δραστηριοποιούνται ή πρόκειται να δραστηριοποιηθούν, ώστε να αποκτήσουν τεχνογνωσία και εξειδίκευση,  για να αντιμετωπίσουν τις νέες προκλήσεις της αγοράς εργασίας.

Στόχοι του προγράμματος είναι:

η εξατομικευμένη υποστήριξη σε Νέους Επιχειρηματίες (ΝΕ) με την παροχή κατάρτισης και ανταλλαγής εμπειριών,    για να βελτιώσουν την ποιότητα των νεοσύστατων επιχειρήσεων τους, καθώς και η υποστήριξη για τη  σύσταση Νέας Επιχείρησης και η βοήθεια  για την υλοποίηση επιχειρηματικών ιδεών, που θα συμβάλουν όχι μόνον στη δημιουργία νέων επιχειρήσεων αλλά και στην ανάδειξη νέων θέσεων εργασίας.


Είσαι νέα γυναίκα και  θέλεις να ασκήσεις επιχειρηματική δραστηριότητα;

Τα ωφέλει της συμμετοχής σου στο πρόγραμμα είναι πολλά:

–  Θα αποκτήσεις γνώσεις σχετικά με την ίδρυση και τη διοίκηση μιας ΜΜΕ, από έναν πεπειραμένο επιχειρηματία, σε μια άλλη χώρα της ΕΕ,

–  Θα αναπτύξεις διεθνείς «διασυνδέσεις» και θα αποκτήσεις γνώσεις γύρω από τις ξένες αγορές,

–  Θα επωφεληθείς από πιθανές συνεργατικές επενδυτικές ευκαιρίες για μελλοντική ανάπτυξη διασυνοριακών αγορών,

–  Θα επωφεληθείς από τις επαφές σου με ένα νέο επιχειρηματικό περιβάλλον,  θα έχεις ευκαιρίες να ενημερωθείς για την εσωτερική αγορά της ΕΕ και του νομοθετικού πλαισίου που ισχύει σε άλλες χώρες

–  Θα επωφεληθείς σημαντικής πρακτικής και οικονομικής βοηθείας προκειμένου να εγκατασταθείς στο εξωτερικό, καθώς και συστηματικής βοήθειας κατά τη διάρκεια της παραμονής σου στη χώρα επιλογής σου.

–  Θα επιδοτηθείς από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή  για τα έξοδα ταξιδιού και διαμονής σου στο εξωτερικό.

Είσαι επιτυχημένη,  αλλά νέα, στο χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων;

Ποια είναι τα ωφέλει συμμετοχής σου στο πρόγραμμα:

–   Η ανταλλαγή γνώσεων και φρέσκων, καινοτόμων ιδεών, με σκοπό την  ανανέωση της επιχείρηση σου.

–   Η δυνατότητα δημιουργίας συνεργασιών καθώς και η αποκόμιση γνώσεων γύρω από τον τρόπο λειτουργίας άλλων αγορών.

–  Η δικτύωση της επιχείρησης σου και το άνοιγμα σε νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες.

–  Η προβολή της επιχείρηση σου σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σκοπό την διεθνοποίηση της.

–  Θα επιδοτηθείς από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή  για τα έξοδα ταξιδιού και διαμονής σου στο εξωτερικό.

Είστε παλιός, καταξιωμένος επιχειρηματίας της αγοράς;

Ποια τα οφέλη φιλοξενίας ενός νέου επιχειρηματία στην επιχείρησή σας:

–  Να συνεργαστείτε με ένα σοβαρό, αφοσιωμένο και φιλόδοξο νέο   επιχειρηματία που θα συνεισφέρει στην επιχείρησή με νέες ιδέες και απόψεις.

–  Να επωφεληθείτε από νέες δεξιότητες και καινοτομίες που πιθανόν φέρει μαζί του ο νέος επιχειρηματίας.

–  Να επωφεληθείτε γνωριμίας με άλλες αγορές και να συνάψετε επιχειρηματικές επαφές  επιτυγχάνοντας ευκαιρίες ακόμη μεγαλύτερης ανάπτυξης της επιχείρησής σας.

–   Να ικανοποιηθείτε από την ανάληψη πρωτοβουλιών «mentoring» σε νέους επιχειρηματίες.

–   Θα αυξήσετε το γόητρο και το κύρος της επιχείρησής σας από το γεγονός ότι συμμετέχετε σε ένα μοναδικό πρόγραμμα με ισχυρή φήμη που στοχεύει στην ανάδειξη νέων επιχειρηματιών και την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού επιχειρηματικού γίγνεσθαι. 

Αποτελέσματα του έργου έως τώρα: μικρή έρευνα γύρω από τα αποτελέσματα του συγκεκριμένου προγράμματος σε Ευρωπαϊκό επίπεδο έδειξε ότι:

Νέοι Επιχειρηματίες:

Το 90,4% των ερωτηθέντων ανέφεραν και αναγνώρισαν τη συνεισφορά του προγράμματος στην προσπάθεια δημιουργίας της δικής τους επιχείρησης,

Το 93% των ερωτηθέντων επιβεβαιώνει τη σπουδαιότητα της εμπειρίας που αποκόμισαν από την επιχείρηση η οποία τους φιλοξένησε.

Επιχειρηματίες Υποδοχής:

Το 94% αναφέρει ότι η συνεργασία κατά την διάρκεια του προγράμματος με τους Νέους επιχειρηματίες ήταν επιτυχής.

Το 87% αναγνώρισαν την συνεισφορά των Νέων επιχειρηματιών που φιλοξένησαν στην ανάπτυξη και της δικής τους επιχείρησης. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα Erasmus for Young Entrepreneurs και την δράση Ε4ΙC, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις κυρίες Τσαλταμπάση Αποστολίνα, Κοπανάροβα Έλενα, Καρπενήση Βαϊα // e-mail: elena@oecon.gr, secretary@oecon.gr; Τηλ: +30 2310256360.


Previous ΣΕΓΕ: Δύο νέες δράσεις συμβουλευτικής
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας