Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
dnt F 19763109

ΔΝΤ: Τα προγράμματά μας είναι ευέλικτα – Κομισιόν: «Θετικό πρώτο βήμα» το ελληνικό αίτημα

Το πρόγραμμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) με την Ελλάδα ολοκληρώνεται τον Μάρτιο του 2016, επανέλαβε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, την Πέμπτη στην Ουάσιγκτον.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι, σύμφωνα με την πάγια τακτική για όλες τις χώρες που έχουν συμφωνήσει προγράμματα με το ΔΝΤ, αυτά προσαρμόζονται ανάλογα με τις συνθήκες.

Ο κ. Ράις ανέφερε συγκεκριμένα:

«Τα προγράμματά μας είναι ευέλικτα, εξελίσσονται, ανάλογα με τις αλλαγές και την προσαρμογή με τις μεταβαλλόμενες συνθήκες».

Απαντώντας σε αρκετές ερωτήσεις για την Ελλάδα τόνισε ότι πρόκειται για «δυο προγράμματα».

Από πλευράς του ΔΝΤ δεν υπάρχει θέμα επέκτασης του δικού του προγράμματος, όπως είπε, προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα των Ευρωπαίων εταίρων της Ελλάδας λήγει στο τέλος του τρέχοντος μηνός και ότι επαφίεται στην ΕΕ και την Ελλάδα να αποφασίσουν «πώς να χειριστούν την πιθανή επέκταση».

Ο κ. Ράις δεν θέλησε να τοποθετηθεί στις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης προς τις Βρυξέλλες για «παράταση» του προγράμματος με τους Ευρωπαίους εταίρους, σημειώνοντας ότι «θα εξετάσουμε προσεκτικά την ελληνική πρόταση», ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν ζήτησε νέο πρόγραμμα από το ΔΝΤ.

amna.gr

Previous Δ. Στρατούλης: Την επόμενη εβδομάδα η ρύθμιση για τα χρεη στα ασφαλιστικά ταμεία
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας