Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
dnt F 19763109

ΔΝΤ: Διαχειρίσιμοι οι κίνδυνοι για την Ευρωζώνη από την ελληνική κρίση

Οι κίνδυνοι για την Ευρωζώνη από την ελληνική κρίση είναι διαχειρίσιμοι, υποστηρίζει σε έκθεσή του, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση, οι δυνητικοί κίνδυνοι για την Ευρωζώνη από την ελληνική κρίση θα είναι διαχειρίσιμοι, υπό την προϋπόθεση βέβαια, ότι θα υπάρξει μία έγκαιρη και αποτελεσματική ανταπόκριση σε πολιτικό επίπεδο.

Σύμφωνα με το Ταμείο, οι κίνδυνοι μετάδοσης της ελληνικής κρίσης στην περιοχή έχουν σε κάθε περίπτωση «ελαττωθεί» χάρη στους διάφορους μηχανισμούς που τέθηκαν σε ισχύ από τους Ευρωπαίους για την αντιμετώπιση της κρίσης: την πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τα «τείχη προστασίας» που δημιούργησαν οι Βρυξέλλες.

«Οι κίνδυνοι που συνδέονται με την ελληνική κρίση είναι διαχειρίσιμοι εφόσον ληφθούν μέτρα συντονισμένα με στόχο να επιταχυνθεί και να ενισχυθεί η ολοκλήρωση της νομισματικής ένωσης και να καταστεί πιο ανθεκτική» προστίθεται στην έκθεση του ΔΝΤ.

Κατά τα άλλα, ο διεθνής οικονομικός οργανισμός συνεχίζει να εκφράζει την ανησυχία του για τις «ζοφερές» οικονομικές προοπτικές στην ευρωζώνη, λόγω της εξασθένισης της εσωτερικής ζήτησης και της «αργής προόδου» στην εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ιδίως στην αγορά εργασίας.

«Μια σημαντική συλλογική προσπάθεια κρίνεται απαραίτητη με στόχο την κατοχύρωση της ανάκαμψης» τονίζει το ΔΝΤ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Previous To πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που παρουσίασε ο Γ. Βαρουφάκης
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας