Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
evropaiki proedria logo F 537306189

Διήμερο συνέδριο “Έρευνα & η Καινοτομία στην υπηρεσία της Οικονομίας και της Κοινωνίας της Ε.Ε., των χωρών της Ευρωπαϊκής Γειτονίας και των χωρών της Μαύρης Θάλασσας”, 29 – 30 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη

Διήμερο συνέδριο με τίτλο «Η Έρευνα & η Καινοτομία στην υπηρεσία της Οικονομίας και της Κοινωνίας της Ε.Ε., των χωρών της Ευρωπαϊκής Γειτονίας και των χωρών της Μαύρης Θάλασσας» RInES διοργανώνει η Ελληνική προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 29 – 30 Μαΐου, 2014 Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Στόχος του συνεδρίου RInES είναι να αναδείξει το σημαντικό ρόλο της Διεθνούς Συνεργασίας στο πλαίσιο της έρευνας και της καινοτομίας, μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των χωρών της Ευρωπαϊκής Γειτονίας και των χωρών της Μαύρης Θάλασσας. Στις παραπάνω χώρες περιλαμβάνονται: Μαρόκο, Αλγερία, Τυνησία, Λιβύη, Αίγυπτος, Ισραήλ (συνδεδεμένη χώρα), Παλαιστινιακή Αρχή, Λίβανος, Ιορδανία, Συρία, Τουρκία (υποψήφια χώρα), Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Ρωσία, Λευκορωσία, Δημοκρατία της Μολδαβίας και Ουκρανίας.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου RInES είναι η πρώτη φορά που οι χώρες της Ευρωπαϊκής Γειτονίας και της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας συνεργάζονται με την Ευρωπαϊκή Ένωση προς την κατεύθυνση μιας κοινής προσέγγισης σε θέματα έρευνας και καινοτομίας, ειδικά στους εξής δύο τομείς υψηλής σημασίας για τις σύγχρονες κοινωνικές προκλήσεις του Προγράμματος «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2020»:

  • Εφαρμογές βιώσιμης ενέργειας και καθαρών τεχνολογιών με στόχο ένα ενεργειακό μέλλον με χαμηλό/μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα για τις παραπάνω περιοχές
  • Της θαλάσσιας έρευνας και στρατηγικής στις χώρες της Ευρωπαϊκής Γειτονίας και της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας, στο πλαίσιο της αειφόρου διαχείρισης των οικοσυστημάτων, των θαλασσίων πόρων και των υπεράκτιων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Το συνέδριο RInES θα ολοκληρωθεί με τη «Διακήρυξη της Θεσσαλονίκης», συνοδευόμενη από έναν οδικό χάρτη σχετικά με την περαιτέρω πορεία για τις ανωτέρω κοινωνικές προκλήσεις στις περιοχές / χώρες της Ευρωπαϊκής Γειτονίας και της Μαύρης Θάλασσας.

Που απευθύνεται
Το συνέδριο απευθύνεται στους παρακάτω ενδιαφερόμενους:

  • Επιχειρήσεις
  • Ερευνητικούς & Ακαδημαϊκούς φορείς
  • Επαγγελματικούς φορείς
  • Φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης
  • Ευρύ κοινό

Θεματολογία

Την πρώτη ημέρα του συνεδρίου θα παρουσιαστούν:

  • Το γενικό πλαίσιο πολιτικής στο χώρο της Έρευνας και Καινοτομίας στις περιοχές Γειτονίας της Ε.Ε. και της Μαύρης Θάλασσας
  • Ευκαιρίες χρηματοδότησης για την Έρευνα και την Καινοτομία στην περιοχή
  • Iστορίες επιτυχίας και καλά παραδείγματα στο πλαίσιο της Διεθνούς Συνεργασίας στις θεματικές περιοχές της Ενέργειας και της Θαλάσσιας Έρευνας στις χώρες της Ευρωπαϊκής Γειτονίας και της Μαύρης Θάλασσας.

Η δεύτερη ημέρα του συνεδρίου θα περιλαμβάνει δύο παράλληλες θεματικές συνεδρίες αφιερωμένες στην Ενέργεια και τη Θαλάσσια έρευνα.

Στο διήμερο συνέδριο, οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων και φορέων θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά σε δράσεις δικτύωσης με εκπροσώπους σημαντικών επιχειρήσεων και μεγάλων ερευνητικών κέντρων από τις παραπάνω χώρες, που δραστηριοποιούνται ενεργά στα ερευνητικά πεδία της καθαρής ενέργειας και της θαλάσσιας έρευνας.

Γλώσσα συνεδρίου

Η επίσημη γλώσσα του συνεδρίου είναι η Αγγλική

Εγγραφές

Έναρξη εγγραφών 11 Απριλίου 2014

Πληροφορίες

www.rines.gr

Σχετικά Αρχεία:

Previous ΥΠ.ΟΙΚ.: Επιβολή φόρου σε επιχειρήσεις χωρίς δήλωση
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας