Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
xardouvelis gikas F 38026445

Διαβεβαιώσεις ΥΠΟΙΚ για ασφάλεια των καταθέσεων και παραμονή στο ευρώ

Εγγυήσεις για την ασφάλεια των καταθέσεων έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης με συνέντευξή του στην Wall Street Journal. «Η πιθανότητα ενός bank run είναι πολύ μικρή. Το κοινό κατανοεί ότι οι καταθέσεις είναι ασφαλείς», τόνισε.

Η αμερικανική εφημερίδα αναφέρει ότι περίπου 3 δισ. ευρώ έχουν εκρεύσει από το τραπεζικό σύστημα τους τελευταίους δύο μήνες και επισημαίνει πως, σύμφωνα με τον ΈλληναΥΠΟΙΚ, το ποσό αυτό είναι μικρό σε σύγκριση με τα περίπου 70 δισ. που έχουν φύγει τα τελευταία πέντε χρόνια. Κάποιες από τις εκροές μπορεί να είναι το αποτέλεσμα της αύξησης των φορολογικών πληρωμών που λήγουν φέτος, εκτίμησε ο κ. Χαρδούβελης, προειδοποιώντας ωστόσο ότι θα μπορούσε να είναι ένας προάγγελος του τι πρόκειται να ακολουθήσει.

«Η πιθανότητα ενός bank run είναι πολύ μικρή. Το κοινό κατανοεί ότι οι καταθέσεις είναι ασφαλείς», είπε. «Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι η αρχή, και θα πρέπει να παρακολουθούμε τη συμπεριφορά των καταθετών πολύ προσεκτικά», πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών.

Από τις αρχές Δεκεμβρίου, η Ελλάδα εισήλθε σε περίοδο πολιτικής αναταραχής με την αδυναμία συναίνεσης για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και την προκήρυξη εθνικών εκλογών για τις 25 Ιανουαρίου. Από τότε, οι επιχειρήσεις έχουν παγώσει τις επενδύσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις έχουν καθυστερήσει και οι εισπράξεις φόρων υποχώρησαν. Εάν η αβεβαιότητα αυτή δεν επιλυθεί σύντομα, είπε ο κ Χαρδούβελης, οι μήνες της οικονομικής ανάπτυξης κινδυνεύουν να χαθούν.

Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε επίσης απίθανο το σενάριο εξόδου από το ευρώ. «Η πολιτική σε μια χώρα ακολουθεί τις βαθιές επιθυμίες του λαού και ο λαός επιθυμεί βαθύτατα να παραμείνει στη Δύση – αυτό είναι συνδεδεμένο με την παραμονή στην Ευρωζώνη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

naftemporiki.gr

Previous ΟΑΕΕ: Ηλεκτρονικά η ανανέωση της ασφαλιστικής ικανότητας
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας