Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
xardouvelis gikas F 38026445

«Διάθεση σύγκλισης στις συζητήσεις με την τρόικα» – «Επταετές ομόλογο μέχρι το τέλος του 2014»

Για δεύτερη μέρα οι υπουργοί της ελληνικής αποστολής, με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη παρουσιάζουν στους εκπροσώπους της τρόικας τα θέματα της αρμοδιότητάς τους. Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους του υπουργείου Οικονομικών οι συζητήσεις εξελίσσονται σε θετική ατμόσφαιρα, με «διάθεση σύγκλισης» των δύο μερών.

Επίσης, εκτιμούν ότι δεν υπάρχει για τους επόμενους δώδεκα μήνες πρόβλημα με το «χρηματοδοτικό κενό» καθώς, πρόκειται για «τεχνικό πρόβλημα» που έχει να κάνει με τη χρηματοδότηση της χώρας, η οποία πιστεύεται ότι θα εξασφαλιστεί χωρίς δυσκολία. 

Μάλιστα, όπως αναφέρεται σε τηλεγράφημα του πρακτορείου Ρόιτερ, που επικαλείται κυβερνητικό αξιωματούχο, η Ελλάδα θα μπορέσει να εκδώσει επταετή ομόλογα μέχρι το τέλος του έτους και δεν υπάρχει ανησυχία για την εξεύρεση πηγών. 

Σύμφωνα με τους παραπάνω κύκλους, το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει ήδη βγει στις αγορές με ομόλογα αυξάνει την εμπιστοσύνη των αγορών, ενώ προσθέτουν ότι θα υπάρξει ανταλλαγή των έντοκων γραμματίων τρίμηνης και εξάμηνης διάρκειας με άλλα 12μηνα, 18μηνα ή 24μηνα. Εκτιμούν επίσης πως η διαπραγμάτευση για το χρέος θα ξεκινήσει αμέσως μετά την αξιολόγηση της τρόικας. 

Previous ΠΣΕ: Σημαντική διευκόλυνση εξαγωγών με το νέο ν/σ
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας