Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
dendias n F721219386

Δένδιας: Θέλουμε να ενθαρρύνουμε τους νέους να μπουν στην αγορά

«Η προσπάθεια που κάνουμε με το νέο ΕΣΠΑ έχει μια αντίληψη πρωτοπόρα. Φεύγουμε από τη λογική της εφάπαξ επιδότησης και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα σύνθετο πλαίσιο χρηματοδοτικών εργαλείων που θα ενισχύσουν τις νέες προσπάθειες των νέων ανθρώπων να μπουν στην αγορά».

Αυτό ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νίκος Δένδιας που παρευρέθηκε την Πέμπτη και απηύθυνε χαιρετισμό, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, στην εκδήλωση με θέμα «Η Ελληνική Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου: Αφετηρία για Ανάπτυξη βασισμένη στην Έρευνα και την Καινοτομία», την οποία διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας στο Ζάππειο.

«Τα γνωστά σε όλους σας ως startups, οι νεοφυείς επιχειρήσεις, τα incubators, δηλαδή οι θερμοκοιτίδες επιχειρηματικότητας, η συμμετοχή του κράτους στο κεφάλαιο και στο ρίσκο των νέων ιδεών, είναι τρόπος με τον οποίον ελπίζουμε να πάμε πολύ πιο μπροστά», πρόσθεσε ο υπουργός.

Όπως διευκρίνισε το κράτος σε αυτές τις καινούργιες προσπάθειες θα διατηρήσει ένα δικαίωμα royalties, δικαιωμάτων δηλαδή πνευματικής ιδιοκτησίας. Όχι για να θησαυρίσει από αυτές τις προσπάθειες, αλλά κυρίως για να μπορέσει να επενδύσει και πάλι σε νέες προσπάθειες νέων ανθρώπων, σε νέες ιδέες, ό,τι θα μπορέσει να κερδηθεί από αυτή την δραστηριότητα.

«Θέλουμε να ενθαρρύνουμε και πρέπει να ενθαρρύνουμε σαν κοινωνία τις νέες προσπάθειες. Πρέπει να ενθαρρύνουμε τις νέες ιδέες , πρέπει να ενθαρρύνουμε τα νέα σχήματα. Αν αυτό δεν το καταφέρουμε και δεν το καταφέρουμε άμεσα, σε ορατό ορίζοντα, σε σύντομο μέλλον, τότε η προσπάθεια για την ανάκαμψη της χώρας, της πατρίδας, της κοινωνίας, δεν θα πετύχει» υπογράμμισε ο κ.Δένδιας.

Previous Εκθεση – σοκ: «Αόρατοι» 1.000.000 εργαζόμενοι στην Ελλάδα
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας