Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
sb F1441

Δεν θα συμμετάσχει σε haircut του ελληνικού χρέους, διαμηνύει η γερμανική κυβέρνηση Δεν είναι η σωστή λύση Schaeuble

«Δεν θα συμμετέχουμε σε ένα τέτοιο κούρεμα», είπε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Seibert, υπογραμμίζοντας ότι «το κούρεμα δεν είναι η σωστή λύση κατά τη γνώμη μας».
Όσον αφορά το ύψος του τρίτου πακέτου οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα από τους εταίρους της στην Ευρωζώνη, η Marianne Kothe, εκπρόσωπος του υπ.Οικονομικών της Γερμανίας υποστήριξε στην ίδια συνέντευξη τύπου ότι «είμαστε στο μέσο του δεύτερου προγράμματος και είναι πραγματικά πρώιμο να δεσμευτούμε από τώρα σε συγκεκριμένα νούμερα.
«Οι πόροι για αυτήν την βοήθεια θα προέλθουν πιθανώς από το ESM» ανέφερε χαρακτηριστικά η Kothe.
Σε σημερινές του δηλώσεις ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble είχε υποστηρίξει ότι το νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα θα είναι αρκετά περιορισμένο σε σύγκριση με τα δύο προηγούμενα.
"Αν η Αθήνα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της, θα λάβει νέα περιορισμένη στήριξη", επισήμανε ο Schaeuble, για να προσθέσει: "Την επόμενη χρονιά θα πρέπει να εξετάσουμε νέα μέτρα για την Ελλάδα".
"Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αυξήσει τα επιτόκια σε περίπτωση οικονομικής ανάκαμψης", ανέφερε στη συνέχεια ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ.
Υπενθυμίζεται ότι το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ βρίσκεται στο χαμηλό του 0,5%.
Πάντως, υπενθυμίζεται ότι ο Mario Draghi, διοικητής της ΕΚΤ, δήλωσε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στις αρχές Αυγούστου, ότι τα επιτόκια της ΕΚΤ θα παραμείνουν μακροπρόθεσμα στο τωρινό επίπεδο "ή ακόμη και πιο κάτω".
Χθες, ο αναλυτής της Credit Agricole, Frederik Ducrozet, ανέφερε ότι μπορεί να είναι όλο και πιο δύσκολο για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ να πείσει την αγορά ότι η πρόσφατη μείωση των επιτοκίων μπορεί να παραμείνει για παρατεταμένη χρονική περίοδο. Το μοναδικό επιχείρημα για τα χαμηλά επιτόκια μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι ο κάτω του στόχου πληθωρισμός στην ευρωζώνη, το οποίο όμως μπορεί να αποδειχθεί εύθραυστο εάν προχωρήσουν τα μετρα τόνωσης της οικονομίας.

Χθες το bankingnews.gr μετέδιδε:
Νέες εξηγήσεις για το ελληνικό ζήτημα δίδει ο Schaeuble – Μίλησα για την ανάγκη ενός τρίτου δανείου στην Ελλάδα, γιατί η γερμανική κυβέρνηση δεν κρύβει την αλήθεια ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου

Νέες εξηγήσεις για το ελληνικό ζήτημα έδωσε ο Γερμανός υπουργός Oικονομικών W. Schaeuble, μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του περί ανάγκης ενός νέου, τρίτου δανείου για την Ελλάδα.
"Οι δηλώσεις για τρίτο δάνειο προς την Ελλάδα το 2014 είχαν στόχο να καθησυχάσουν όσους φοβούνται ότι η γερμανική κυβέρνηση τους κρύβει την αλήθεια, ενόψει των εκλογών της 22ας Σεπτεμβρίου", τόνισε ο Γερμανός αξιωματούχος.
"Ήταν ανάγκη να αποδείξω ότι δεν κρύβουμε τίποτα", δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU).
"Eάν η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να συγκεντρώσει τα κεφάλαια που  χρειάζεται από τις αγορές, αφού ολοκληρωθεί το τωρινό πακέτο διάσωσης στα τέλη του 2014, πιθανότατα θα υπάρξει ανάγκη να δράσουμε", πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Previous Τη Δευτέρα τα ονόματα για το πρόγραμμα γυναικείας επιχειρηματικότητας
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας