Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
9(3) F 1815070965

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατά την επίσκεψη της Υφυπουργού Τουρισμού κυρίας Σοφίας Ζαχαράκη στην Άρτα και στο πλαίσιο των επαφών της με φορείς του τόπου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021συνάντηση στο Δημαρχιακό Μέγαρο με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Άρτας. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιάννης Γκολομάζος και ο υπεύθυνος τουριστικής και πολιτιστικής ανάπτυξης κ. Δημήτρης Κοσσυβάκης μετέφεραν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής ενώ συγχρόνως κατέθεσαν και συγκεκριμένες προτάσεις , ανάπτυξης και προβολής, ώστε να αξιοποιηθούν τα μοναδικά πλεονεκτήματα του νομού. Οι προτάσεις του Επιμελητηρίου στηρίχτηκαν πάνω σε δύο άξονες 

1ον ) η Άρτα με τις νέες οδικές αρτηρίες απέχει τρεις ώρες πλέον τόσο από την Αθήνα όσο και από τη Θεσσαλονίκη  και

2ον) το φυσικό κάλλος και ο ιστορικός πλούτος μπορούν να αναδείξουν την περιοχή σε μοναδικό τουριστικό προορισμό ‘’ τεσσάρων εποχών και τεσσάρων ιστορικών περιόδων ‘’.

Ειδικότερα, έγινε αναφορά στον Αμβρακικό κόλπο και στα Τζουμέρκα, δύο περιοχές που με τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών μπορούν να βάλουν δυνατά την Άρτα στον χάρτη των δημοφιλέστερων προορισμών εναλλακτικού τουρισμού. Επιπλέον , προτάθηκε η αξιοποίηση της τεχνητής λίμνης Πουρναρίου και η δημιουργία χιονοδρομικού κέντρου. Τέλος, ζητήθηκε  στην κυρία Ζαχαράκη το Υπουργείο να επανεξετάσει το θέμα των επιδοτήσεων στις τουριστικές επιχειρήσεις , ώστε περιοχές με μικρότερη ανάπτυξη και τουριστική δυναμική, όπως η Άρτα, να λαμβάνουν μεγαλύτερες επιδοτήσεις και με ευνοϊκότερους όρους. Η Υφυπουργός με τη σειρά της δήλωσε ικανοποιημένη από τον γόνιμο διάλογο, τόνισε την ανάγκη συνεργασίας όλων των φορέων και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι μπορεί η περιοχή να αξιοποιήσει το τουριστικό προϊόν , υποσχόμενη ότι θα συμβάλει και η ίδια προς την κατεύθυνση αυτή.

Ιωάννης Γκολομάζος

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Άρτας

Σχετικά Αρχεία:

Previous ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας