Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
dpo1 F974342535

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε στις 28/06/2021 τηλεδιάσκεψη σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Πιστοποιήσεων με θέμα την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η διοργάνωση είχε ως στόχο τη ενημέρωση των μελών του Επιμελητηρίου σχετικά με τη νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα.

Η πανδημία του covid-19 αναπόφευκτα οδήγησε σε ενίσχυση των εξ αποστάσεως εμπορικών συναλλαγών και της ψηφιακής παρουσίας των επιχειρήσεων, γεγονός που οδηγεί στην ανάγκη για οχύρωση της ιδιωτικότητας, η οποία θα αναδείξει και την ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχονται από τις τοπικές επιχειρήσεις.

Ο Πρόεδρος Ιωάννης Γκολομάζος στην τοποθέτηση του ανέφερε ότι ο Κανονισμός ήρθε για να ενισχύσει την υπάρχουσα νομοθεσία για την προστασία της ιδιωτικότητας και να διασφαλίσει ότι οι επιχειρήσεις και οι δημόσιοι φορείς έχουν διαμορφώσει κατάλληλα τις εσωτερικές τους διαδικασίες, ώστε να προστατεύσουν τα προσωπικά δεδομένα.

Στην τηλεδιάσκεψη μίλησαν η κ. Λειβαδάρου , Διευθύντρια στο Διαβαλκανικό Κέντρο Επιχειρηματικής Ανάπτυξης ΑΕ με μεγάλη εμπειρία σε έργα συμμόρφωσης στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και πιστοποιημένη DPO και η κ. Διαφωνίδου νομικός σύμβουλος στο Ελληνικό Ινστιτούτο Πιστοποιήσεων , οι οποίες τόνισαν καίρια σημεία του κανονισμού και πρόσθεσαν ότι οι επιχειρήσεις της χώρας, μαζί με κάθε νομικό πρόσωπο του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα καλούνται να προβούν στη λήψη τεχνικών και οργανωτικών μέτρων, προκειμένου στο πλαίσιο της λειτουργίας τους να προστατεύουν τα προσωπικά δεδομένα.

Το Επιμελητηριο Άρτας δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία της ιδιωτικότητας και των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679.

*Ακολουθεί ολόκληρη η εισήγηση του Προέδρου.

Σχετικά Αρχεία:

Previous Προκήρυξη Δράσης Ε-Λιανικό (Β’ Κύκλος)
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας