Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
images

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 4η Έκθεση Γευσιγνωσίας στο πλαίσιο του έργου αλιΑμβρα

Αδιαχώρητο σημειώθηκε στην Κεντρική πλατεία της Βίγλας το απόγευμα του Σαββάτου 19 Αυγούστου, στο πλαίσιο της 4ης Έκθεσης Γευσιγνωσίας που πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Άρτας, ως φορέας υλοποίησης του προγράμματος «αλιΑμβρα».

Το πρόγραμμα με στόχο την «Αξιοποίηση νέων τεχνολογιών για την οργάνωση της αγοράς και την ανάδειξη των προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας προέλευσης Αμβρακικού – Άρτας», που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αν μη τι άλλο πέτυχε σε μεγάλο βαθμό, καθώς όλοι οι παριστάμενοι εκφράστηκαν με πολύ θετικά σχόλια. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον του κοινού καθόσον επρόκειτο για την 4η ανοιχτή εκδήλωση με διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων, ομιλίες, φρέσκα πιάτα με βάση τα αλιεύματα του Αμβρακικού και μουσική, η οποία μετατράπηκε σε μια μεγάλη γιορτή.

Ο κ. Ιωάννης Γκολομάζος, υπογράμμισε παράλληλα ότι μέσω του προγράμματος, αποτελεί βασική στόχευση η προβολή διαδικτυακά των προϊόντων και η ανάδειξή τους ώστε οι καταναλωτές να τα αναζητούν στην αγορά, παράλληλα όμως επιτυγχάνεται έτσι και η  προσέλκυση επισκεπτών. «Θέλουμε να μάθει όλος ο κόσμος τι σημαίνει αλιεύματα Αμβρακικού», τόνισε και πρόσθεσε πως «στην ίδια κατεύθυνση θα συνεχίσουμε τις δράσεις και με δυο ακόμα εκθέσεις γευσιγνωσίας σε Ανέζα, Ψαθοτόπι και Άρτα».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο βουλευτής Άρτας της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Στύλιος, ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης καθώς και δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι. Εν τω μεταξύ το ριζότο παντζαριού με καπνιστό χέλι, η τηγανητή σαρδέλα, οι ψαροκροκέτες με κέφαλο και το σεβίτσε τσιπούρα με κρέμα λεμονιού και τουρσί φινόκιο, έγιναν για ακόμα μια φορά …ανάρπαστα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

βιγλα
βιγλα
βιγλα
βιγλα
Previous ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 3η Έκθεση Γευσιγνωσίας στο πλαίσιο του έργου αλιΑμβρα
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας