Ωράριο Λειτουργίας: Δε - Πα 07.00 - 15.00
kalogianni tatianna F 1204395862

Δεκτές προτάσεις της Αντιπεριφερειάρχη Τ. Καλογιάννη για το Επιχειρησιακό πρόγραμμα “Ελλάδα- Ιταλία 2014-2020”

H Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδια για θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Τατιάνα Καλογιάννη, εκπροσωπώντας την Περιφερειακή Αρχή, συμμετείχε στις εργασίες της 7ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ  (ΕΕΣ) «ΕΛΛΑΔΑ – ΙΤΑΛΙΑ» 2007-2013 και της 2ης Συνεδρίασης της Κοινής Επιτροπής Προγραμματισμού του Προγράμματος ΕΕΣ «Ελλάδα-Ιταλία» 2014-2020», οι οποίες πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα, στις 26 & 27 Μαρτίου 2014.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν αφορούσαν στην πορεία υλοποίησης του διασυνοριακού προγράμματος 2007-2013, στην on-going αξιολόγηση και την αναθεώρησή του.
Επίσης, συζητήθηκαν οι θεματικές προτεραιότητες, δομές και διαδικασίες για τη διαχείριση του επόμενου Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ελλάδα – Ιταλία» 2014-2020.

Η κα Καλογιάννη, εκτός των άλλων, πρότεινε: «Οι προτεραιότητες για την ορθολογική διαχείριση του επόμενου Προγράμματος «Ελλάδα-Ιταλία» 2014-2020, πρέπει, πρώτα απ’ όλα, να υποστηρίζουν και να αναδεικνύουν την Ευρωπαϊκή Στρατηγική για τη Μακρο-περιφέρεια Αδριατικής – Ιονίου. Επίσης, από το συνολικό διαθέσιμο προϋπολογισμό του προγράμματος, το μεγαλύτερο ποσοστό να χρηματοδοτήσει προγράμματα στρατηγικού χαρακτήρα, με ολοκληρωμένες παρεμβάσεις και μετρήσιμα αποτελέσματα, τα οποία θα έχουν ως επικεφαλής εταίρους τις αιρετές Περιφέρειες».

Οι προτάσεις αυτές έγιναν αποδεκτές από όλους τους παρευρισκόμενους – εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής), των ελληνικών Υπουργείων Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, Εξωτερικών και Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, του ιταλικού Υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης, των επιλέξιμων περιφερειών της Ελλάδας (Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας) και της Ιταλίας (Περιφέρεια Απουλίας).

Previous Αύξηση του Πράσινου Τέλους στους Λογαριασμούς της ΔΕΗ
Οδηγός Άρτας
Επιμελητήριο Άρτας
Κ.Αιτωλού & Ν.Πριοβόλου, Τ.Κ.
47100, Άρτα

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα μας